Tuesday, August 23, 2022

Canada 22 augustus, dag 20

 De afgelopen dagen hebben we hier flinke regenbuien gehad en ook wat uurtjes een fijne bui. Het gras is helemaal blij en is alweer wat groener. Dat blijft toch bijzonder, het ziet er dood uit, maar onder de grond houdt het zich koest.

Ook ik hield me nog een beetje koest. Was wel de hele dag druk met breien, maar verder rustig. Nieuwe dingen uitproberen geeft altijd weer inspiratie voor andere (nieuwe) projecten. Het boek Modular Knitting heeft voor mij grote raakvlakken met patchwork. Zo breide ik strepen en vierkantjes.

Nu lijken die strepen niet zo spannend (wie kan er geen streepjes breien…), maar het interessante is dat de breirichting van de brede strepen anders loopt dan van de smalle streepjes. Er ontstaat een spel van steken opnemen, samenbreien en afkanten.

Bij de vierkantjes idem. In deze nine-patch zijn er horizontale en verticale strepen te zien. De ene recht gebreid, de andere alleen averecht. Elk volgend blokje wordt direct aan de vorige gebreid. Een heel gepuzzel, want soms moet je er twee recht samenbreien, dan weer twee averecht en waar begin je nu met een blokje. Neem je de steken op aan de achterkant of aan de voorkant?

Erg leuk om te ontdekken en de lessen te volgen. Les 8 lijkt me erg leuk, maar eerst nog 3 t/m 7. Geen werkje voor onderweg, dus vandaag gaat er in de auto een sok restant mee…op naar de Niagara Falls.

Voor Mr. X staat er inmiddels een nieuwe koffer klaar en we kochten extra labels om aan onze koffers te hangen. Krijg nu ook wel zin om weer naar huis te gaan. Hoe zou het met onze Nacho en Hope zijn? Gegroeid? Ondeugend geweest? 

Groet, Françoise 








1 comment:

  1. Dat zal mooie foto's opleveren van de Niagara Falls, schijnt zo indrukwekkend te zijn. Vakantie is fijn maar naar huis gaan ook altijd, goed teken toch?!

    ReplyDelete