Friday, August 12, 2022

Canada 11 augustus, dag 9

 Heel vroeg ging de wekker deze ochtend…Om 6 uur was het dat we onze ogen open deden. Na het zien van al het water leek een dagje op het water perfect. Misschien een soort van rondvaart of zo? Maar dat kennen ze hier in deze regio niet, maar na wat telefoontjes werd het een dagje vissen op Lake Erie. Dat betekende wel eerst bijna anderhalf uur rijden, maar dat is hier gewoon. Dus vroeg in de auto en na enkele kilometers was ik volledig gedesoriënteerd over de richting. Links, rechts, weer links, weer rechts, stuk rechtdoor, omweg door een wegwerkzaamheden en zo verder.

In Weathly Harbour lag dit schip op ons te wachten voorzien van een volledige uitrusting voor een dagje vissen.


We waren uitgerust met lunch, drankjes en zonnebrand en hoopten natuurlijk op een goed maaltje vis.


Vissen is een kwestie van geduld, de goede plekken vinden en steeds al je lijnen in de gaten houden. Niet meer dan 10 lijnen tegelijk (2 per persoon volgens de regels) en niet meer dan 6 vissen per persoon. Maar dat moest dan eerst nog maar eens gebeuren.


De eerste vis hadden we snel aan boord, maar daarna duurde het lang voordat we weer beet hadden. Haken werden vervangen (welke kleur vinden de vissen het meest interessant), nog weer een stukje terug varen…


Maar het was lekker weer en de schommelende boot en het kabbelende water brachten rust.


Gelukkig nog meer vissen aan de haak. Dus met mijn eerste gevangen vis ooit op de foto…


Uiteindelijk met 15 vissen terug naar de haven, en op weg daar naar toe werden ze vakkundig schoongemaakt door de schipper. Al het afval ging terug het water in en al snel volgden de meeuwen ons voor een lekker maaltje.


En zo belandde het uiteindelijk op ons bord. Binnen een aantal uren na de vangst gefrituurde vis op ons bord. Dit keer smaakte de vis, breedbekbaars, dubbel zo lekker, zelf gevangen!


Wat een bijzondere dag om weer aan ons lijstje vakantie herinneringen toe te voegen.

Groet, Françoise 




2 comments:

  1. Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven. Lijkt net of ik mee reis.

    ReplyDelete