Thursday, August 18, 2022

Canada 17 augustus, dag 15

In de ochtend kunnen we pas goed zien waar we hebben geslapen. Een huis op palen met een wirwar aan vlonders, steigers en mooie hoekjes. Er is een kas, hot tub en op ons eigen balkon een bad. We zijn natuurlijk heel vroeg wakker, maar draaien ons nog maar eens om.


Mr. X komt ons halen voor het ontbijt en we praten bij met de familie. Een nichtje arriveert. Zij zat om 6 uur in de auto om op tijd voor de koffie te zijn. De neef vertrekt weer na de lunch om op tijd te zijn voor vergadering ‘s avonds. Hoe bijzonder dat iedereen uren in de auto zit en vrij neemt om ons te ontmoeten.

We krijgen een kleine rondleiding door de omgeving. Ze wonen aan de rivier de Fraser (dat is waar wij aan slapen). En ze hebben hier een heuse dijk waar je overheen kunt wandelen. Volop bramen struiken en lathyrus.
Er wordt hier gejaagd op ganzen en eenden. Dat mag alleen vanaf het water en nu is het seizoen niet geschikt, maar in het najaar zijn hier heel veel ganzen. We zien de bergen in de verte en kunnen Mount Baker zien liggen in de Verenigde Staten. Onze neef woont en werkt in Whistler, een ski-resort in de bergen (in de zomer downhill mountainbiken), dat ligt aan de andere kant van Vancouver.

‘S middags rijden we naar de plaatselijke shoppingmall. De outdoor winkel maakt diepe indruk. Honderden hengels, een enorme keuze aan jachtgeweren, kleding, kampeerartikelen en laarzen die bestand zijn tegen extreme kou.
De mall zelf is voorzien van mooie details met kunst in het dak en dit dak is zoals een traditionele boten dok. De winkels verder natuurlijk vooral hetzelfde als overal.

Op weg naar de supermarkt stuitten we op een heleboel oldtimers. Zomaar geparkeerd. Blijkt dat ze hier iedere week staan om met elkaar over auto’s te praten. Mr. X heeft er uitgebreid rond gekeken en gepraat met de eigenaren. Die vinden het maar wat leuk dat een jongeman interesse heeft.


In de supermarkt even langs de chips. Ik vind de ketchup chips heerlijk, dus even iets te snacken meenemen. In de schappen ligt het merk Old Dutch. Ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar de herkomst van de naam. Nederlandse familie, recept?
Maar nee, ze hebben deze naam ooit gekozen omdat Nederlands staat voor betrouwbaar en kwaliteit.

Ze smaken in ieder geval goed!

Groet, Françoise 

No comments:

Post a Comment