Monday, August 15, 2022

Canada 14 augustus, dag 12

 De zondag begon rustig: beetje lezen, luisterboek, breiwerk (nog een tweede sok van de vorige ronde), ieder ontbijt op zijn eigen tijd. Genieten van het zonnetje, kopje koffie en het verdedigen van mijn doughnut, want er wordt op geloerd.

Ons uitje van de dag was naar een lokaal festival. In Acton wordt het leather festival gehouden. De naam doet vermoeden dat er leren producten worden verkocht, die zijn er ook, maar verder is het vooral een markt met kraampjes van lokale organisaties zoals de scouting, rotary en de brandweer. Brandweermannen spelen een spelletje met kinderen en er staat een oude brandweerwagen.

Natuurlijk staan er ook nieuwe en de neus van deze wagen is zoals de neus van de meeste vrachtwagens hier. Deze is nog niet eens zo heel hoog, maar ik vind ze allemaal erg indrukwekkend als je ze ziet rijden.

De naam leather festival is afgeleid van de industrie die hier van 1842 tot 1986 werd uitgeoefend. De plaats stond bekend om het kleuren van leer. De bossen met de juiste bomen voor kleuring en water was volop voorhanden.

Naast de kraampjes met eten, zomer hoeden, t-shirts en armbandjes staan er ook oude auto’s. Die moeten natuurlijk even goed bekeken worden.

Van indrukwekkend onder de motorkap tot een prachtig interieur. Mooi hoor, die kleuren leer voor de bank en de deurbekleding.

Van wat minder oud tot echt oud…

Het was geen festival om uren rond te lopen, dus terug voor een verder luie dag. Nou ja, lui? Ik pakte mijn applicatie werk erbij en zette wat steekjes. Weer een volgend blokje af.

Daarna ging de BBQ aan. Hier ligt de kipfilet op de gril samen met de ananas. Bij ons gaat er vaak veel vlees op de gril, hier is het gewoon een andere manier van het stukje vlees bereiden. De meeste mensen hebben een BBQ op gas en ja, ook op je balkon. De huizen in deze straat hebben allemaal een balkon aansluitend aan de eetkamer/keuken. De tuin ligt lager en bereik je vanuit de basement/tuin kamer.

Wist je dat hier alle meters voor gas en elektra buiten zitten? Hier zitten ze naast de voordeur. Niet echt mooi, maar wel handig voor het opnemen van de stand. Daar komt iemand voor langs, wij geven dat zelf digitaal door en hebben af en toe een controle.
Wat hetzelfde is, is de afval scheiding: dat is per gemeente verschillend!

Groet, Françoise 




1 comment:

  1. Wij hebben een keer midden in de winter gehad dat we afgesloten waren. Ik kwam van mijn werk en alles was koud en donker in huis. Na uren bellen kwamen ze er van het energiebedrijf achter dat ze 30 Brook street in Sackville moesten afsluiten en niet 30 Brook street in Bedford. Dat is dus een nadeel dat ze kunnen werken zonder contact met je!

    ReplyDelete