Monday, December 27, 2021

De dag na Kerst

Geen wekker, lekker luieren, wandelen, met een boek op de bank, beetje rommelen. Kortom: vakantie. Een terugblik op de afgelopen drie dagen. Het begon natuurlijk met zaterdagochtend het laatste kleurtje inkt. Deze zit in een groot potje, dus moest het dak nog wat omhoog. Kerstlichtjes uit een kerstpakket erbij, een waar feest.

Ik sorteerde al mijn pennen, legde alle kleuren inkt van de kalender op een rij en vulde de pen die ik altijd bij mijn agenda heb met het 25e kleurtje, een perfecte match.
Daarna tijd om de tiramisu en panna cotta in de auto te laden, samen met het nodig serviesgoed, de cacao, het fruit en de meringues om bij de familie de laatste hand aan het dessert te leggen. Alles in een grote afsluitbare bak, zodat het buiten kon blijven staan. Ik had zo'n vermoeden dat de koelkast bij mijn zus al vol zou zijn...

Super geslaagd was het...vingers werden afgelikt en ik heb de recepten in mijn bakbijbel dan ook voorzien van een dikke plus! Ik schrijf er altijd bij wanneer ik een recept voor het eerst heb gemaakt en eventueel aantekeningen voor een volgende keer. Handig en leuk als je door het boek bladert.

Vandaag was het tijd voor beweging, eerst een rondje bos (veel te warm met een winterjas) en daarna een workout naast de kerstboom. En wanneer je goed kijkt in het bos en in de tuinen zie je alweer het nieuwe leven. De rododendron en magnolia vol knoppen.

Gisteren was ik al vroeg wakker, maar kon ik nog heerlijk liggen mijmeren in bed.
En ineens had ik de werktitel voor 2022! Ik dacht er nog eens over na en ja, het past.


Vandaag speelde ik dus met rode draadjes. lintjes, kant, bolletjes, klosjes en vulde ik mijn pennen met de juiste inkt. Een mooi logo om te gebruiken.

Groet,
Françoise















3 comments:

  1. Wat zien al die adventinktkleurtjes er mooi uit zo bij elkaar. Ik kan me voorstellen dat het een plezier moet zijn om daar straks mee te gaan werken!
    De tiramusu ziet er lekker uit, handig dat het buiten kouder was dan in de koelkast ;o)
    De rode draad foto ziet er veelbelovend uit. Tegelijkertijd verklapt het nog niet veel en maakt het benieuwd naar wat je gaat doen; veel plezier!

    ReplyDelete
  2. Geslaagde dagen lees ik. De rode draad... ik ben benieuwd.

    ReplyDelete
  3. O, mooi: de rode draad in 2022!
    Een goede jaarwisseling gewenst en tot blogs in 2022!
    Lieve groet,
    Akkelien

    ReplyDelete