Saturday, December 23, 2023

Advent 2023 Dag 23

Op zaterdag is het vaste prik dat ik om 8 uur boodschappen ga doen. Zo ook deze week, uiteraard drukker dan anders om deze tijd, maar zeer goed te doen. Mijn boodschappenlijstje was wel wat anders dan anders: slagroom, mascarpone, veel eieren (voor als iets mislukt en ik opnieuw wil beginnen), amandelmeel, kokos.
Nog even naar de Jumbo voor kattenvoer en vanillestokjes…helaas de slijter nog niet open zo vroeg. Dat komt dan later wel vandaag.
Na de boodschappen borduurde ik een paar steken. Het schiet nog niet op, ik ben ergens bij dag 3 of zo blijven steken. Maar er komt nog veel leuks aan met boompjes en nog meer huisjes, bloemen en een sneeuwman. Ach, komt een keer goed. Vandaag moest ik ook echt wel even schakelen naar vrij zijn. Natuurlijk draaide ook de wasmachine, maar toch voelt het anders dan een gewoon weekend.
Op tijd nog even naar de stad voor een paar cadeautjes. En voor mezelf kocht ik nog een vest voor bij de nieuwe rokken van vorige week. Of eigenlijk kocht ik 2 vesten. Zelf een vest breien komt er niet van, dus…en ook bijpassende panties. Die gaan we natuurlijk helemaal niet zelf breien!
Weer thuis zakte ik met een breiwerk op de bank, ik zocht een kerstfilm op Netflix op en samen met onze boefjes Nacho en Hope was het heerlijk op de bank. Even de ogen dicht en genieten.
Ik bedacht dat ik mijn grote naaimachine wel beneden op de eettafel kon zetten. De komende week is er tijd om te quilten en aangezien er geen diner op tafel hoeft te komen, kan alles gewoon lekker blijven staan. Dus ik sleepte alles naar beneden om mijn Sparkling Diamants af te kunnen maken. Eerst even de kerststofjes in deze quilt opzoeken. Kijk daar zijn ze:
Ik kon niet zonder meer aan de slag. Er werd eerst een grondige inspectie gehouden. Op de machine en natuurlijk op de quilt zitten. Het zit perfect: niets meer aan doen!
Jammer voor het stel dat ze tijdens het quilten zich niet kunnen gedragen en dus buiten de kamer worden gezet. En als je dan toch even binnen komt, dan spring je direct op tafel en gaat vooral vragen om veel knuffels. Toch maar weer buiten de deur dan en uiteindelijk afgedropen naar boven: daar is vast wel een quilt te vinden om te slapen.
Na wat geruzie met de draadspanning (naald wisselen, garen opnieuw inrijgen, spoel er op nieuw in, nog een keer op de proeflap) zijn er inmiddels al heel wat diamanten gequilt. Ondertussen luister ik naar het Kerstconcert van Radio 4 (pardon, Radio Klassiek) vanuit de Dom in Utrecht. Ik doe even wat spieroefeningen om mijn schouders los te maken, schrijf mijn blogje ter afwisseling van het zitten achter de machine en ga zo nog even verder. Niet lang meer, want duidelijk een houding die ik niet dagelijks heb.
Verder heb ik een lichte verkoudheid en las net bij iemand dat ze maar met een whiskey zou nemen als remedie. Dat klinkt als een goed plan.

En zo nadert het einde van de advent, de winter is begonnen, de kortste dag is voorbij en heb ik nog 9 dagen voor de boeg, waar toch echt wel meer tijd is voor handwerken. Negen dagen…wat een heerlijk vooruitzicht.

Groet, Françoise




1 comment:

  1. Heerlijk zo aanrommelen. Bij mij ook vaste prik om 8 uur boodschappen, maar dan altijd op vrijdag. Inderdaad treuzel ik soms een beetje omdat dan de hema of bruna pas om 9 uur open gaan. Hele fijne gezellige dagen!
    Ho ho ho Coby

    ReplyDelete