Sunday, December 17, 2023

Advent 2023 Dag 17

Vannacht sliep ik onrustig. Ik had het te warm (een quilt te veel met de huidige temperaturen), pijn in mijn enkel en was natuurlijk gewoon ook uit mijn ritme. Om 21:00 uur gisterenavond vielen mijn ogen zo ongeveer dicht na de korte nacht daarvoor. Dus op tijd naar bed en dan ook weer op tijd wakker.
Eerst maar eens sporten. Daar had ik dus 0 % zin in, maar toch gegaan en achteraf was dat een verkwikkende start van de dag.

Op de planning wat rommelen in huis, een boodschap in de stad en aansluiten om 15:30 Kerstconcert in de St. Jan.
Om maar met het laatste te beginnen: het was een prachtig concert. De zon scheen door het glas in lood, langzaam werd het donker. Het koor zong prachtig, met een intermezzo op het grote orgel (ik ben niet echt een fan van orgelmuziek, maar het klinkt toch wel fantastisch in een kerk. Het past bij de grootsheid van zo’n gebouw. De zuilen, de heldere stemmen, de eeuwenoude geschiedenis die je ergens voelt en de verbondenheid met de mensen naast je.
Altijd bijzonder als je ergens alleen naar toe gaat, er ontstaat toch vaak een gesprek met de buren.
Niet met alle buren overigens. Er zijn namelijk ook mensen die tijdens de kersttoespraak door de bisschop rustig op een telefoon naar een of andere voetbalwedstrijd zaten te kijken, nadat ze hun appjes beantwoord hadden. En al kom je dan alleen voor wat kinderen in het koor, je zou dan toch op zijn minst kunnen luisteren naar de toespraak. Mijn katholieke achtergrond is behoorlijk verroest, maar ik vond dit toch een goed moment om na te denken, kritisch te luisteren en mijn eigen mening te vormen.

Na het concert stapte ik weer op de fiets: genoten van het concert en meer dan geslaagd voor mijn boodschappen. Allereerst ging ik terug met een paar wandelschoenen van Xsensible. Dit kocht ik deze zomer vlak voor de Vierdaagse, op zoek naar schoenen als eventueel alternatief voor mijn Lowa’s en zeker in mijn zoektocht naar schoenen waar ik gewoon lekker op kan lopen (iets met artrose in enkel en voet).
Helaas was een van de schoenen al stuk en dat vond ik toch wel wat snel. Dat vond de winkelier ook en ik kreeg meteen een paar nieuwe mee. Wel een andere kleur, omdat de mijne er niet meer zijn.
Superservice dus bij Dirven. Geen bon nodig of iets dergelijks. Het was snel geregeld.
In mijn fietstas was ook nog wat kleding beland. Was niet echt de bedoeling, maar in mijn favoriete winkel, Art, ging ik toch even in de koopjeshoek kijken. Ik zag een leuke rok en nog een, een shirt met een glimmertje (leuk voor Kerst) en een shirt van velours. Beide shirts konden op beide rokken…O en ik trok ook nog broek aan van hetzelfde model als ik vorig jaar kocht. Ik ben niet echt een broekendrager, maar deze zit heerlijk. De shirts pasten niet bij de broek, dus was daar nog iets voor? Voor de gezelligheid paste ik ook nog twee jurken, maar die modellen waren het niet voor mij.
Uiteindelijk bleven de twee rokken met de twee shirts over en mochten die mee naar huis. Ik besloot om niet te kiezen. De nieuwe shirts kleuren overigens ook goed bij mijn broek van vorig jaar (daar hing er eentje van in de koopjeshoek, dus dat kon ik even checken…) En met wat ik nog heb, kan ik weer heel veel nieuwe combinaties maken.
Uitermate tevreden fietste ik dus naar huis, terwijl er een maansikkel aan de hemel stond en de zon onderging. Een prachtig gekleurde lucht.
Toen ik net mijn foto’s van deze dag bekeek, viel me op dat mijn sokkengaren uit mijn Adventspakket mooi kleurt bij de ondergaande zon.
Ook ordende ik mijn pennen: welke mogen mee deze week naar kantoor en welke kleurtjes stop in de pennen die ik gisteren schoon maakte?
Het werd Winter Spice, Ruby Blues, Electric Pink en Wonderland. De meeste afkomstig uit de adventskalender van twee jaar geleden. Dat wordt deze week dus schrijven met glitter en glans.
Hier onder de onderzijde van het potje Electric Pink. Deze inkt moet je dus altijd goed schudden voordat je de pen vult, anders zit er geen glitter in je pen!
Ik hoop dat ik morgen tijd vind om mijn decemberblok af te maken. Ik naaide een paar naadjes vanmorgen, maar heb het nog niet af.
Het weekend is alweer om (ik dacht vandaag heel even dat het zaterdag was, maar nee), nog 5 werkdagen dit jaar, allerlei afspraken deze week en dan moet ik ook nog het dessert verzinnen voor Eerste Kerstdag en werd er ook om macarons gevraagd. Ik duik dus nog even de bakboeken in deze week.

Groet, Françoise












No comments:

Post a Comment