Saturday, December 16, 2023

Advent 2023 Dag 16

Het was dus vroeg, heel vroeg vanmorgen. Om 4:30 uur stapten we in de auto en reden naar Tilburg. Nadat alle skies, schoenen, tassen en jongelui een plekje hadden gevonden in de bus, konden ze vertrekken en ik terug naar huis. Tot volgend jaar, Mr. X…Tot over drie weken.
Weer thuis kroop ik onder een quilt en deken op de bank en deed nog een paar uur mijn ogen dicht. Daarna ruimde ik mijn kantoor maar eens op, zodat ik ruimte had om lapjes te snijden tijdens de Zoombee van het DutchMQG. Gezellig om samen met patchwork en quilten bezig te zijn, terwijl je gewoon thuis bent. Ik begon aan het laatste blok van de BOM en deze ligt nu klaar naast mijn machine.
Na de lunch stapte ik op de fiets voor een boodschap en ging ook even langs bij de Kringloop. Ik scoorde een kleurkaart van DMC en een aantal borduurpatronen. Dat Alphabet van Beatrix Potter kon ik niet laten liggen!
Met een opgeruimd bureau was er ook ruimte om met vulpennen en inkt aan de slag te gaan. Ik kreeg van een vriendin wat kleurtjes (in kleine hoeveelheden) en moest deze allemaal even testen…
Daarna maakte ik een paar pennen schoon, zodat er wat Kersterige glitterinkten in kunnen.
Ik had al een paar pennen apart gelegd voor dit gebeuren, maar dit heb ik zo goed apart gelegd, dat ik ze niet meer kan vinden. Waren gelukkig een paar goedkope pennen…ik kom ze vast wel tegen als ik ze niet zoek.
De boodschappen werden aan het einde van de middag door Crisp bezorgd. Niet de goedkoopste, maar wel goede kwaliteit en lekker. Ik ben niet zo van het koken en ik kies bij hun diverse recepten en doe daar de boodschappen bij. Zo maak ik het makkelijker voor mezelf en sta ik uiteindelijk met plezier in de keuken. Vandaag aten we een stamppotje met roodlof, appel en rookworst. Mijn toetje een koffie met een beetje slagroom (er was nog wat over van gisteren).

Tussendoor bestelde ik ook nog een kerstcadeautje: een pen, inkt en diverse tapes.

Nu ga ik nog even wat adventspatronen downloaden, op de goede plek opslaan en een stukje breien. Eens kijken of ik een shawlproject voor kerst kan afkrijgen. Dus de breifocus even op dat ene project.

Groet, Françoise





1 comment:

  1. Oh jee was het niet even slikken 3 weken weg. Och kleine x-jes worden grote X-jes. Maar wat een belevenis voor hem, er ligt zoveel sneeuw.
    Fijn zo lekker tuttelen thuis.
    Groetjes Coby

    ReplyDelete