Friday, August 11, 2023

Vakantie zomer 2023

 Vrijdagavond: Eindelijk is het dan zover; zomervakantie (het lopen van de 4daagse voelt als een week vrij van werk, niet als "vakantie"). Twee weken doen waar ik zin in heb. Dit jaar geen verre reis zoals vorig jaar naar Canada. Dit jaar blijven we thuis en zien we wat het ons brengt de komende twee weken. Er zijn wel wat plannen (garage opruimen), maar de meeste zijn vaag en moeten niet.
Natuurlijk is mijn lijst met wat-ik-allemaal-zou-kunnen-doen ontzettend lang. Om die af te werken kan ik maar beter de loterij winnen en dan vermaak ik me de rest van mijn leven wel. 
Maar goed, het is heerlijk om een lijst te hebben om uit te kiezen. Zo zijn er nog wel wat sokkenparen die af kunnen en een shawl.
Naast breien ligt er ook nog een borduurwerk, maar ook een paar quiltprojecten waar ik zin in heb.
Ook wil ik een gordijn maken voor bij onze voordeur: dat houdt nog weer wat kou buiten dat nu door de kieren naar binnen komt (en in de zomer kan het de ochtendzon buiten houden).

Ook zijn er nog wel wat breiproefjes te doen of ga ik eindelijk dat patroon af schrijven van de shawl.
Ook ligt er nog wol met een patroon te wachten van Atelier sopra.
(eerst een ander project af, dat mee moet naar de Knit&Knotbeurs het eerste weekend van September). Ik ga twee dagen helpen in de stand van José (ateliersopra). Dus kom gezellig langs voor de aanschafvan een mooie streng garen...

Ondertussen loopt ook de Sokkenwedstrijd nog. Mijn sokken van de laatste ronde zijn klaar, maar er volgt nog een cooling down.

Een nuttig klusje afgelopen week was een nieuwe wimpel vastnaaien die ik de top gehesen wordt van de boot. Wel zo handig omdat te doen voordat de mast weer recht op gaat. Wie weet belanden we ook nog wel een dagje op de boot.
Het weer lijkt ons in ieder geval goed gezind. Wat dat betreft voel ik me een bofferd, want ook met de 4daagse troffen we het. Hoe vervelend zou het zijn om 4 dagen in de regen te moeten lopen. Dat lopen is nog niet zo erg, maar dat alles nat is: nergens in het gras kunnen zitten, minder publiek, komkommerschijfjes die drijven in het water om van de spekkies en Tucjes nog maar te zwijgen.

Het betekent ook dat ik deze vakantie in de tuin aan de slag kan. Het onkruid staat op het terras, dus voordat ik daar rustig kan zitten met een handwerkje moet er nog wel wat gebeuren.

En tot slot is natuurlijk ook tijd en ruimte om te schrijven, een dagelijks blogje om mijn vakantie vast te leggen. Dit jaar kan ik jullie niet meenemen naar verre oorden, maar ook dicht bij huis valt er genoeg te beleven en te genieten.

Nu duik ik nog even mijn naaihok in (atelier blijft een te groot woord voor mijn kamer van 2 x 2,50). Even kijken welke sok ik als eerste ga afronden en lapjes klaarleggen voor het 1e project.

Groet, Françoise



6 comments:

  1. Ik wens je een fijne vakantie, en een dagelijks blogje om ons mee te nemen in je dagelijkse perikelen lijkt me heel leuk!

    ReplyDelete
  2. Lekker bezig met allerlei dingen gezellig hoor en dicht bij huis is het ook goed toeven

    ReplyDelete
  3. Heerlijk vakantieblogs geniet ik ook zo van. Wij waren het aan dubben voor september wel - niet naar Oostenrijk??? Toch maar niet, we hebben een 2e huisje in de Achterhoek en daar gaan we lekker relaxen.
    Ik kijk uit naar jouw verhalen.
    En oh ja ik ga breiles nemen want ik word enorm geinspireerd door jullie sokkenbreisters.
    Groet Coby

    ReplyDelete
  4. Nou, met die vakantie van jou zit het wel goed. Genoeg leuks om te doen.

    ReplyDelete
  5. Genoeg keuze, je gaat je niet vervelen, dat lees ik al. Een hele fijne vakantie. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    ReplyDelete
  6. Geniet van de vrije tijd!

    ReplyDelete