Friday, August 18, 2023

Zomervakantie 2023 dag 6

 Een grijze dag in Brabant, maar dat is geen probleem voor onze activiteiten van vandaag. Rustig opstarten en daarna op pad voor meer schoolspullen. Maar eerst langs Coolblue, want Mr. X heeft een vastgelopen telefoon. We constateerden dat het leven zonder mobiel in onze maatschappij lastig is. Uiteraard wil je als tiener je socials onderhouden, maar ook voor ons van de oude generatie heb je dat apparaat nodig om te kunnen bankieren bijv. Als is het maar omdat je in de app jezelf moet authentiseren, ook als je thuis achter de computer zit.



Dit probleem oplossen was prio nummer 1 voor de ochtend. Helaas konden ze het niet ter plekke oplossen en gingen we zonder telefoon weer naar buiten. Er werd snel een sms’je vanaf mijn telefoon gestuurd, zodat duidelijk was waarom hij niet op Snap/sms/app reageert.

De volgende prio was ski-schoenen. Natuurlijk nog niet het juiste seizoen, dus op pad naar een winkel waar het hele jaar de ski-spullen in de rekken staan. We reden naar Rucphen, online leek dat de winkel met de meeste keuze (en een plek die we hadden ontdekt). Uiteindelijk is er dan toch maar 1 schoen die past bij je voet en ervaring. Zat toch niet helemaal lekker, dus hielden we het bij een bril, handschoenen en kousen. Overigens prima advies van een jonge enthousiaste verkoper.


Op naar Eindhoven dan naar maar voor een andere optie. Een all-round sportwinkel, waar de winkelier wat moeilijk keek bij onze vraag en het advies dat hij gaf niet echt overtuigend was. Voelde niet goed om daar te shoppen. Het enige goede advies dat hij gaf was de verwijzing naar de een andere winkel! Om 17:00 uur stapten we binnen bij Intersport Biggelaar (Eindhoven) en zagen een ruime collectie aan ski-artikelen. (Dit was de zomeropstelling). We werden allerhartelijkst ontvangen en de jonge verkoper nam alle tijd voor goed advies. Dat kwam overeen met het advies in de eerste winkel en dat voelde goed.

Het is best lastig als je nu een beginnende skiër bent, maar heel snel progressie gaat maken. Niet een te slappe schoen, want daar ben je zo uit, maar je wilt er wel een aantal jaar mee kunnen doen. Voordeel van in de zomer deze spullen kopen: verkoper heeft alle tijd voor je. Hij vond het zelf ook leuk dat hij alle tijd en aandacht kon geven. We slaagden voor een paar schoenen, zochten een zwarte broek uit en konden weer wat afstrepen van het lijstje.

Thuis bestelden we de helm (had er een gepast, maar die was niet de goede kleur en die kunnen we ophalen in het filiaal in Den Haag.) en vervolgens nog een jas. Zo helemaal klaar met de schoolspullen. Er zijn natuurlijk nog wel wat wensen, maar die kunnen op een later moment. De basis is er.

We sloten af met een frietje en hamburger onderweg en zakten thuis op de bank. Mr. X ging proberen of zijn oude telefoon nog aan de praat te krijgen is, want misschien is hij zijn andere 2-3 weken kwijt. Echter gaf de oude exact hetzelfde probleem: een vastlopende update, waardoor je niet voorbij het startscherm komt. Morgen dus maar weer naar Coolblue voor toch een leentoestel.

Ik realiseerde me dat ik geen enkele foto heb gemaakt tijdens onze schoolspullendag, daarom nog maar een plaatje uit de tuin.

Groet, Françoise










1 comment:

  1. Ben helemaal jaloers als jullie over skispullen praten. Wij zijn namelijk vervente wintersporters. Skien doe ik de laatste jaren wat minder door 5 knie operaties maar onze kinderen al vanaf 3 jaar op de skies. Ik geef mijn zomervakantie ervoor op. Sowieso de bergen Duitsland/Oostenrijk Ich liebe sie!
    Droom ervan een keer naar scandinavie te gaan.
    Ik zeg altijd als je het eenmaal hebt gedaan ben je verkocht.
    Dus ik hoop dat hij zoveel plezier gaat beleven.
    Groetjes Coby

    ReplyDelete