Saturday, August 26, 2023

Zomervakantie 2023 dag 14

 De vrijdag voelde toch wel aan als de laatste vakantiedag…al ga ik het weekend wel meetellen! In het weekend gaan we toch al weer terug naar de gewone routine: boodschappen voor de komende week, er moet weer lunch meegenomen worden bijvoorbeeld. 

Deze dag was gevuld met een bezoek aan de quilttentoonstelling van het Quiltersgilde in Nijkerk. Een jubileumjaar (40 jaar oud). Ik reed weg in de stromende regen, maar na het oversteken van de Maas was het droog en reed ik vlotjes door. Onderweg bedacht ik me dat ik al 29 jaar lid ben van deze club, hoe ik ooit in de redactie belandde, we ook met de redactie op deze tentoonstellingen stonden en ik in die tijd heel veel mensen heb leren kennen. Daarna natuurlijk ook met de winkel…

Het was dan ook niet gek dat ik meteen bij binnenkomst bekenden tegenkwam. Herkenning bij de kassa, samen met een andere bezoeker koffiedrinken en daarna een rondje langs de quilts. Eerst even Maaike Bakker gedag zeggen . Krijg je aan de stand meteen de vraag wanneer we weer een boek gaan schrijven…

In het kader van het jubileum waren er diverse thema’s: kleurrijk, gastvrijheid en algemeen. Hoe heerlijk al die quilts met kleur en veel modern werk. Ik werd er blij van. Het thema Gastvrijheid was best een lastig thema. Hier kon je ook nog je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Moeilijk hoor. De een sprong er uit qua kleur, de ander vond ik het thema mooi uitgebeeld en een volgende was technisch erg knap. Interessant ook om te zien wat de jury heeft gekozen. Je gaat toch weer anders naar quilts kijken.


Sommige quilts stond ik met mijn neus even bovenop en bewonderde ik het quiltwerk, bij andere dacht ik:  Heerlijk.
Onmogelijk om alles te onthouden of vast te leggen. Dat hoeft ook niet. Het is voldoende dat het gaat kriebelen.


Natuurlijk ook even langs de winkeltjes om te shoppen. Nu zijn er nog steeds veel winkels met niet-mijn-kleuren-lapjes, maar gelukkig was er ook een stand waar het moeilijk kiezen was.
Alleen maar kleurige stoffen en de tassen van ByAnnie. Ik bedacht me dat ik thuis nog iets op mijn to-do-lijstje had staan…Maar ik zag al weer een volgend project staan.

Om even na drie uur stapte ik weer in de auto naar huis. Achteraf had ik beter tot 5 uur kunnen blijven of zo. Ik belandde in een dikke, vette file van vrachtwagens, werkbusjes, vakantieverkeer en iedereen die verder nog op pad was. Pfff, gelukkig was het droog anders was het vast nog minder leuk geweest. Maar ben uiteindelijk toch thuis gekomen en na het eten ging ik maar weer aan de slag. De lapjes riepen na deze dag vol indrukken.
Een begin van de tas is gemaakt.

Groet, Françoise







3 comments:

  1. Heerlijk he je kan dan weer zo geinspireerd raken.
    Fijne zondag, groetjes Coby

    ReplyDelete
  2. Leuk om je vakantiedagen mee te beleven. Gisteren ook op de tentoonstelling geweest, indrukwekkend! Welke byAnnie gaat het worden?

    ReplyDelete
  3. Leuk om je vakantiedagen mee te beleven. Gisteren ook op de tentoonstelling geweest, indrukwekkend! Welke byAnnie gaat het worden? Groeten Mariëtte

    ReplyDelete