Saturday, August 1, 2020

Vakantie 2020 dag 13 en 14

Het verslag van de afgelopen twee dagen schrijf ik in de vroege ochtend. Jeetje, wat had ik het warm vannacht. De eerste twee uur lekker geslapen, maar toen was het over. Geen zuchtje wind kwam er binnen en op zolder was het goed opgewarmd. Als er dan ook nog een opvliegertje overheen komt, en inmiddels heb ik ervaren dat je daar echt wakker van wordt, is het uit met slapen.
Dus naar beneden...uurtje lezen en met het onweersbuitje kwam de lichte verkoeling en wat wind. Toch maar weer naar bed, maar om vijf uur hield ik het voor gezien...ik had niet het idee dat het nog wat zou worden. Ik hoorde ook van alles: jeugd die nog op weg was naar huis en alweer de eerste vogels.

Maar voordat het weer warm wordt, kan ik dan alvast van alles doen: afwassen, nog een stukje tuin en al onze spullen vast bij elkaar verzamelen. Straks nog even op stap en dan vanavond weer naar huis.

Donderdag hadden we een toeristisch en familiedagje in Den Haag. Mr. X wilde wel een keer met de metro naar Den Haag en door de stad daar. Vervolgens naar opa en oma. Goed plan om een keer met de metro naar Den Haag te gaan. Zelf heb ik dat ook niet eerder gedaan. Vroeger toen ik nog thuis woonde in Rotterdam en we soms ook in Den Haag gingen winkelen, gingen we altijd met het Hofpleinlijntje. We liepen dan naar station Wilgenplas en via Berkel en Pijnacker kwamen we dan bij Den Haag CS uit. Ik was benieuwd of ik nog wat zou herkennen en hoe het traject vanuit de stad was.
Het stukje van Wilgenplas naar Hofplein reden we nooit, dan namen we altijd de tram. 

Op Beurs stapten we over op de juiste metro en wat ons vooral benieuwde was waar we boven de grond zouden komen. We moesten ons echt even oriënteren! De route is bijna onherkenbaar. Zo is station Wilgenplas nu Meijersplein, zijn er haltes bijgekomen en kom je op een andere plaats Den Haag CS binnen. Wat ik nog wel herkende was het fietspad tussen Schiebroek en Berkel/Rodenrijs...
Eenmaal in Den Haag was het weer vertrouwd. We wandelden over het Binnenhof (Mr. X merkte op dat Mark Rutte niet in zijn torentje was, want zijn fiets stond niet voor de deur...), langs het Mauritshuis, Hofvijver en door de Passage.
In de Passage natuurlijk naar Akkerman, de vulpenspecialist. Nou, daar liggen er inderdaad genoeg. Ik zocht twee potjes inkt uit: van Diamine de Gingerbread (mocht niet ontbreken in mijn gingerbreadverzameling) en uit hun eigen serie ging ik voor Oranje Boven. Had ook voor Hopjesbruin, Residentie Blauw of Het Zwarte Pad kunnen kiezen.
Na een rondje binnenstad nog naar Cross & Woods: prachtige garens! Maar alleen een boek gekocht.

Vervolgens met de tram onze route vervolgd naar de familie waar ons later een gezellig diner wachtte in een van de Scheveningse strandtenten. Echt goed voor het vakantiegevoel.
Bepakt en bezakt keerden we terug naar Rotterdam! 
Vrijdag een rustig dagje in en om het huis. Alhoewel niet helemaal rustig: we gingen nog op oriëntatietocht voor een nieuwe bank! Alexandrium is vlakbij, met heel veel woonwinkels en dus banken onder een dak. We bekeken heel veel modellen, stoffen, maten en vormen. We hebben een leuke bank gezien: zit lekker, strak, maar niet te strak. Gaandeweg ontstond het plan om de woonkamer om te gooien (zithoek en eethoek omwisselen). Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat was toen ook leuk. Maar dat moeten we dan eerst maar eens doen met de oude bank...en de ruimte goed bekijken. Natuurlijk zagen we ook mooie eetkamerstoelen, vloerkleden etc. etc. We sparen nog even door.

Een fijne dag gewenst,
Françoise

4 comments:

  1. Leuk om naar plekken uit je herinneringen te wandelen.
    Je had er mooi weer bij.

    ReplyDelete
  2. Hihi wat leuk, zit ik hier helemaal in de Achterhoek en laat jij mij Den Haag zien waar ik vandaan kom. Woon nu in Ypenburg/Nootdorp maar dat gaat gewoon in mekaar over. Wat weet jij toch veel over inkt en vulpennen. Schrijf je er echt altijd mee of doe je aan dat bepaalde tekenen?
    Fijne zondag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik schrijf er altijd mee: aantekeningen op het werk, lijstjes thuis, agenda. vindt het fijn schrijven en wordt blij van de verschillende kleurtjes. Geven soms net dat beetje extra aan de dag.

      Delete
    2. Van de lijstje ben ik ook en zeker van de kleurtjes erbij gebruiken zowel thuis als op het werk. Zeer kieskeurig welke pennen ik gebruik maar een vulpen nog nooit gebruikt. Kan je mij iets aanraden als ik zou beginnen met een vulpen. Proberen of het mij bevalt?

      Delete