Thursday, August 20, 2020

Vakantie 2020 Margraten en Maastricht

 De derde dag begon natuurlijk ook weer met een heerlijk ontbijtje. Tafel gedekt, gekookt eitje en een kopje thee, croissantje...Het was tijd om uit te checken en aan het einde van de dag weer naar huis te rijden.

Alle onze spullen weer bij elkaar gezocht: snoeren, shampoo, boekjes en souvenirs. In een paar dagen tijd liggen spullen overal in een hotelkamer. Alles weer in de auto (dat gaat toch een stuk makkelijker dan bij een kampeervakantie) en op naar Margraten. Hier is de enorm grote Amerikaanse begraafplaats, die eerst tijdelijk, maar tenslotte permanent werd, met 8301 graven van Amerikaanse soldaten die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. Daarnaast een enorme wand met nog eens 7000 namen.

Indrukwekkend zoals altijd deze plaatsen. Het maakt me altijd nederig. Prachtige kunstwerken, mooie teksten en fantastisch onderhouden als eerbetoon aan al die jonge mensen.

Ook hier waren we de drukte net voor en we reden naar Maastricht. We parkeerden de auto bij station Maastricht-Noord en gingen verder met het OV. Als je langere tijd naar de stad gaat, beslist goedkoper dan parkeren in het centrum.

Het centrum van Maastricht is prachtig, maar het was ons er te druk. Niet op de terrassen (lunchen op het Vrijthof...), maar in de winkelstraatjes en bij sommige winkels. Zo is de boekhandel in de Dominicaner kerk absoluut niet geschikt om voldoende afstand te houden. Op de eerste en tweede verdieping zijn de paden niet meer dan een meter breed en als dan iemand voor een kast staat om een boek uit te zoeken, kun je niet passeren. We zijn er snel vertrokken en besloten om naar huis te gaan. 

We hadden nog steeds geen vlaai gegeten...en kochten er eentje op weg naar het station om mee naar huis te nemen. Heerlijk om weer thuis te zijn en nog een paar dagen wat te rommelen in huis: boeken kaften, quiltbee en wat breipatronen tekenen. Beetje tuinieren en met een boek op de bank. Vanaf maandag weer werken, we zullen op zoek moeten naar een goede mix van kantoor en thuis werken. Een paar keer per week op de fiets naar kantoor zou goed zijn voor het lijf!

groet,

Françoise

2 comments:

  1. Of dat je heel heel lang bent weggeweest, fijn weer thuis te komen dan.

    ReplyDelete
  2. Ik kwam toevallig op je blog. Erg leuk!

    ReplyDelete