Tuesday, August 18, 2020

Vakantie 2020 Zuid-Limburg

Om ook even helemaal weg te zijn, zijn Mr. X en ik nog een paar dagen samen op pad. We zitten in een hotelletje in Vijlen, Zuid-Limburg.
Dus we pakten onze koffers en vertrokken richting Valkenburg. We wilden de kasteelruïne en grotten daar bezoeken. Jammer dat je voor de grotten niet online kon reserveren, dat is blijkbaar lastig te organiseren omdat naast het aantal mensen ook het aantal huishoudens per rondleiding aan een maximum gebonden is.
Na wat toeristische tijd in Valkenburg door te hebben gebracht, zijn we doorgereden naar Vijlen, een dorp met 1600 inwoners. Hier staat Hotel-restaurant Uit de Kunst. Een klein hotelletje (4 of 5 kamers), met een uitstekend restaurant. Ik had vooraf wel de kaart gezien, maar wist niet dat ze in de Michelingids staan! 

Geen spareribs of kip-saté op de kaart, wel hoenderfilet, eendeborst en lamskoteletjes. En als je 13 bent, is het best spannend om iets te kiezen uit deze onbekende gerechten met veel Franse woorden.
Maar het werd een smakelijke belevenis. Hoe leuk als de bouillon aan tafel door de chef in je bord wordt geschonken. En na een voorzichtig eerste hapje eendeborst werd er smakelijk verder gegeten. Geen frietjes, maar een heerlijke aardappelgratin erbij.

Nu hadden we de desserts ook al op de kaart zien staan en we besloten dat we nog wel een gaatje hadden. En daar hebben we geen spijt van gehad. Het zag er prachtig uit en smaakte verrukkelijk.

Ook hier zag je de over anderhalve meter en aantal huishoudens toegepast, lastig voor een ondernemer als je deze regels juist wil toepassen. Je kunt niet meer reserveringen aannemen als je binnen kunt plaatsen...stel dat het gaat regenen tijdens het eten, dan moet je allemaal naar binnen kunnen.

Zo kwamen er twee echtparen eten...twee huishoudens dus, die op anderhalve meter moeten zitten. De tafeltjes staan zo gerangschikt dat dit kan. Vervolgens gingen de dames bij elkaar en de heren...niet per huishouden. Maar dat mag dan weer wel omdat je per twee personen wel aan een tafeltje te mag. Deze regel over het scheiden van de huishoudens wordt lang niet overal nageleefd...

Zo wordt ook onze kamer niet tussentijds schoongemaakt. Dat kan wel als we dat willen, maar in principe is het ons domein en komt er niemand. We maken de bedden zelf wel op...dat moet lukken, genoeg housekeeping ervaring opgedaan toen ik bij het Hilton in Rotterdam werkte.

Onze eerste dagje was heerlijk. Vandaag naar Duitsland en België. Of te wel: het Drielandenpunt.

Groet Françoise

1 comment: