Monday, August 3, 2020

Vakantie 2020 dag 15 en 16

Het laatste weekend van deze vakantieweken stond in het teken van weer verkassen naar huis. Dat betekende een laatste rondje poetsen in het huis van mijn schoonouders, lakens in de wasmachine en nog even ophangen. En vooral ook al onze spullen weer bij elkaar zoeken om mee naar huis te nemen. Boeken, breiwerken, oplaadsnoeren, schoenen, aankopen, koelkast leeg. Kortom het gebruikelijke werk na een week vakantie op een andere plek.
Cabana Banana


En als je dan weer thuis bent (goh, wat hadden we het huis netjes achter gelaten) is het binnen een mum van tijd weer een chaos. Alle tassen, rugzakken, vuile was, schoenen en jassen zijn uit de auto geladen en staan nu in de gang en woonkamer. Alles moet weer zijn vaste plek vinden of er moet een plekje voor worden gekozen.
Fancy Pants

We zien dat het gras reuze is gegroeid, dat een aantal planten toch wel erge dorst hebben na een weekje geen water en dat mijn dahlia's bijna bloeien. Fijn dat we komende week weer rondom het huis zijn om te zorgen dat de planten water krijgen met de voorspelde warmte.
Red de Restjes

De zondag besteed ik aan het de was, het opruimen van de spullen, administratie en een planning voor de komende week. Maandag is nog een vakantiedag en dan volgt een gewone werkweek. We pakken de gewone draad weer op, dus ga ik weer lekker fietsen naar kantoor en plan ook een thuiswerkdagje. Maar eens even overleggen met de collega's. Zowel thuis als op kantoor geen airco, dus voor de temperatuur maakt het niet zo veel uit.
Breiwerk lapjesdeken
a
Ook maak ik weer wat handwerkplannen: wat wil ik deze week en deze maand doen? Het is tijd om een top van Red de restjes af te maken en verder te gaan met mijn Sparkling Pieces. Ik loop wat achter mijn mijn gebreide lapjesdeken door de vakantie. De kleuren inmiddels bij de patronen gezocht.

Fijne dag gewenst,
Françoise

1 comment:

  1. Och jullie zijn weer thuis. Nou wat een gedoe altijd he. Je komt thuis met meer dan waar je mee wegging. Een jaar of 5 geleden ben ik gestopt met mijn huis kuisen etc. voordat we op vakantie gaan. Want zodra je thuiskomt is het een soort ontploffing. Kom je uit het buitenland komt er nog een laagje zand bij ook. Neehoor tegenwoordig maak ik mezelf niet meer gek vantevoren. Na de vakantie vind ik het belangrijk eerst de was weg, weer boodschappen in huis. Meestal moet ik meteen 3 dagen werken en dan daarna ga ik mijn huis weer opruimen schoonmaken etc...
    Succes met weer naar het werk gaan.

    ReplyDelete