Friday, July 26, 2024

Vakantie 2024 dag 2

 Deze dag een afspraakje met quilt-, brei- en vulpenvriendin, Inge. O, en we hebben het ook over bakken, de bloemen in de tuin, de carrièreswitch en de overheerlijke brownies die ik had meegenomen.  Ook kwam het Quiltfestival in Birmingham langs. Inge gaat daar volgende week heen, dus ligt er een lijstje klaar van standhouders waar ze een kijkje wil nemen, en natuurlijk een quiltwerkje voor weet-ik-veel-wanneer. Goede herinneringen aan dit festival komen bij mij boven, al is het inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik er geweest ben.

We hebben het ook over garens en wolletjes en ik vertel wat mijn plan is als cadeautjes voor de kinderen uit mijn klas als ze jarig zijn. Al eerder maakte is deze poppetjes en dat blijft leuk. De basis is een houten poppetje (in het Engels noem je ze ook wel Peg dolls, gebaseerd op de houten knijper), deze heb je in vele vormen en maten. Ik vond er nog een paar in een blikje en gisterenavond laat nog aan de slag. Na wat gereken en gepuzzel ( hoe zat het ook alweer met zo’n kegel bekleden), het zoeken van het juiste vilt (de echte wolvilt) en de garens, maakte ik onderstaande zomerse bloem. 


Duidelijk nog een prototype: de Franse knoopjes wat onregelmatig, omdat ik de muts al had dichtgenaaid om te passen en daarna nog het borduurwerk ging prutsen. Ook was het laat en had ik er niet aan gedacht om de daglichtlamp aan te zetten. Maar toch is het een leuk begin en is het moeilijk om te stoppen met borduren.

Bij thuiskomst lag er een pakketje in de bus met stempels: voor in mijn notitieboeken (aantekeningen van de sokken) en voor op school. Nou ja, eigenlijk gewoon te leuk om dat laatste als excuus te gebruiken om de aan te schaffen. Deze stempels zijn van Cats on appletrees en ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van het blokje, ze hebben een mooie greep.

Ze zijn dus echt wel klein…


Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd, want ik ging aan het einde van de middag nog naar IKEA met mr. X. We hadden wat nieuwe spullen nodig: kleerhangers, glazen, hoeslaken. Niets spannend, maar wel even gezellig en konden we samen van Zweedse gehaktballetjes genieten. Het is zo een van die vakantiedingen die je kunt doen.
Kortom: een welbestede vakantiedag met inspiratie en ontspanning.

Groet, Françoise


1 comment:

  1. Klinkt inderdaad als een welbestede vakantiedag. En leuk dat je de stempels gaat gebruiken bij je nieuwe baan!

    ReplyDelete