Friday, August 2, 2024

Vakantie 2024 Dag 9

Op de laatste volle dag werd er nog meer geleerd, werden drempels genomen en gingen we met speksteen aan de slag. Nooit gedaan en wat leuk om te doen. Vooral de verrassing wat er dan ontstaat en welke kleuren het heeft als er na het polijsten met schuurpapiertje nummer zoveel een prachtige glans te voorschijn komt. En wat heerlijk zon’n cursus wat theorie en praktische vakken elkaar zo af wisselen.

Natuurlijk was er ook weer de lunch waar bij het brood altijd ook iets lekkers is. Dit keer een mini-hamburger, blijkbaar echt een donderdag gerecht. Ik moest meteen denken aan de traditie in mijn vorige werk: elke dag een hamburger.
‘S Avonds een interessante lezing over diversiteit en inclusie binnen het onderwijs. Hoe geef je dat vorm binnen je onderwijs dat gebaseerd is op de Europese, christelijke kalender. Is het wel nodig om al die jaarfeesten te vieren?  Het gaf aanleiding tot veel vragen en discussie. Hoe ga je daar mee om en is het in een stad als Amsterdam anders dan in een dorp in Friesland of de Achterhoek? Menig schoolteam is er mee bezig en zoekt zijn weg daar in. Interessant en goed om daar bewustwording in te creeën.

Fijne dag, Françoise


1 comment:

  1. Wat een week! Ik vind het allemaal geweldig interessant wat je schrijft. Hopelijk heb je er straks in je eigen klas veel profijt van.

    ReplyDelete