Monday, September 16, 2019

Voorbij gevlogen


Het weekend was zo voorbij. Het is zeker niet onopgemerkt voorbij gevlogen, maar toch, het was zo voorbij. De dagen waren volop gevuld. Zaterdag was een dag vol met het huishouden. Mr. X was naar een honkbalwedstrijd in Putte (inderdaad zonder n), ergens bij de Belgische grens/Zeeland. Dat kost dan de hele dag...en terwijl de mannen op stap waren, ging ik aan de slag in huis. Mooi weer, dus al vroeg de was in de machine...lekker even doorwassen, zodat alles aan het begin van de middag aan de lijn hing en 's avonds droog in de kast. Ik geloof dat de zesde was nog net niet droog was. Die had ik gelukkig op een rekje gehangen, dat ik zo naar binnen schoof en zondagochtend in de kast kon leggen.

Maar het weekend zou geen weekend zijn als er ook geen momenten waren om even te genieten en te ontspannen. Zo genoot ik van mijn proeflapje voor een nieuw breiproject. Er komt een KAL (knitalong) van Westknits. Deze begint op 4 oktober, maar de garens (ik wilde stoffen schrijven) zijn al bekend. Ik ga het doen met garens uit mijn voorraad, gewoon maar eens uitproberen wat ik er van vind. Een budgetneutraal project zullen we maar zeggen.

In de zomervakantie ontdekte ik de boeken van Camilla Läckberg, er staan er een aantal in de luisterbieb. Heerlijk bij een breiwerkje. Maar er zijn er nog veel meer...ik bestelde ze in de bieb en ze kwamen zo ongeveer allemaal tegelijk binnen. Nog een stapel door te werken...zelf lezen en een ingewikkeld breiwerk/quiltwerk gaan niet samen, dus nu dan maar om en om...
Op vrijdag maakte ik al wat lekkers uit het boek Puur Zoet. Geen suikers, geen gluten en eentje is genoeg bij een kopje koffie! Zelfs geen oven kwam er aan te pas. 
En zo zat ik zaterdag in de tuin: in het zonnetje, was aan de waslijn, eerste spinnenwebben uit de slaapkamers gepoetst, bedden afgehaald en dan even tijd voor koffie, wat lekkers en een haakwerkje.
Genietend van het zonnetje en mijn tuintafel.
En zo heb ik dat een paar keer herhaald gedurende de dag. Er hing steeds meer was aan de lijn, het lekkers bij de koffie veranderde in lunch, gevolgd door een kopje thee...het huis werd steeds schoner en ook de waslijn raakte weer leeg.
's Avonds was ik blij met al die stapels in de kast, schone lakens op het bed (dat slaapt toch wel het allerlekkerste zo van de waslijn weer op je bed).
Gelukkig had ik nog wat energie over voor lapjes! Even iets simpels achter de naaimachine, radio aan en wat zoets aan elkaar gezet. Een oud project waarvan de blokken klaar zijn, maar de tussenbanen nog niet. 
En omdat ik op zaterdag zo veel had gedaan, kon ik op zondag met een gerust hart genieten van een dagje naar het KLM Dutch Open in Amsterdam. Jaarlijks golfwedstrijduitje met zijn drieën. Het was prima weer voor een paar uurtjes rondwandelen, zitten op de tribune of gewoon op het gras.

's Middags haalde ik een kopje thee en moest natuurlijk even een foto maken van deze prachtige doosjes thee. Nog net niet mijn smaak gekozen op basis van het breipatroon dat op de doosjes staat. Ik vraag me af hoeveel mensen het ook gezien hebben (ik schat in heel weinig...) 
Nu is de maandag ook al weer bijna om...zo dadelijk nog even een paar steekjes aan een quiltproject. Luisterboek aan en genieten.
Dan op tijd naar bed met een boek van de stapel...

Met groet,
Françoise

2 comments:

  1. Hoi Francoise, gelukkig dat er op de 2e foto een mandarijn naast het chocolaatje ligt...... het leek wel zo groot als een negerzoen (en minstens zo lekker) op de eerste foto. Ziet er erg lekker uit. Mooi gemaakt ook. Weet je zeker dat ze niet van ´De Rouw´ komen, ha ha?! Mooi kleurverloop dat garen. Heeft Mr. X. zijn eerste middelbareschoolweken leuk gevonden? Hier is met plezier afscheid genomen van de lagere school.
    Hartelijke groet, Anita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was maar een klein hapje en de vulling zeer verantwoord: noten en dadels! De eerste schoolweken zijn zeker als leuk ervaren, we komen in het ritme.

      Delete