Monday, November 28, 2016

Afstrepen

Een van mijn doelen is gehaald: het blauwe vest af. Inmiddels al gedragen en dus getuigen van het resultaat. Gelukkig is het goed gelukt, dat vind ik toch altijd weer spannend met een kledingstuk.
Lekker warm door de Alpaca.

Verder tellen wij de dagen tot Sinterklaas. En om het feest extra aandacht te geven hebben we een mooi rijtje huizen op het raam getekend met een krijtstift. Zo leuk om te doen en het ziet er erg leuk uit. Overdag van buiten naar binnen en 's avonds van binnen naar buiten.
Ideeën voor dit soort tekeningen kun je op Pinterest vinden. Zoeken onder raamtekening en krijtstift.
Ook leuk voor Kerst.

En dat het langzaam winter wordt, zag ik zaterdag in het bos. Alles onder de rijp. Prachtig verstild en tere kleuren.

De vughte hei is in alle jaargetijden mooi. En terwijl ik daar liep, mijmerde ik ook de kleuren voor het tunisch avontuur. Ik laat me nog steeds inspireren door servies. De tinten van de hei in de vrieskou brachten me bij het theeservies van mijn moeder: aan de buitenkant groen en aan de binnenkant parelmoer. Die glans van parelmoer met een beetje goud...ik denk dat ik weet wat ik ga doen, maar ik wacht nog even de instructies af...dan kan ik een knoop doorhakken.
Maar heerlijk om over te dromen.

Zaterdag gingen we ook nog een paar uur naar Nieuwegein naar de Handwerk en quiltdagen.
Hier levert Mr. X zijn bijdrage aan het kunstwerk van de dag.

Maar het hoogtepunt was toch wel dit weefgetouw. Wat was hij blij dat hij er aan mocht werken, had al gefascineerd staan kijken en was niet te houden. Meer dan 10 cm voegde hij toe...en als het geen tijd was geweest om naar huis te gaan...dan had hij daar nog langer gezeten.
Prachtige patronen verschenen er door de 8 schachten op de juiste manier te bedienen.
En als klap op de vuurpijl knipte de 'weefdame' het hele werk van het getouw en mocht hij het mee naar huis nemen. Het was immers de laatste dag van de beurs.
Zo trots als een pauw...en met recht.
Foto van het resultaat en mijn bescheiden buit zal ik nog maken bij daglicht.

Met groet,
Françoise

2 comments:

  1. Het was leuk om jullie weer te zien in Nieuwegein. Ik ben nog wezen kijken bij het weven van Mr. X. Met een big smile en heel geconcentreerd zat hij te werken. Wat leuk voor hem dat hij het weefstuk mee mocht nemen. Een prachtig vest heb je gebreid hoor. Vind ik heel knap, kan zelf alleen maar recht toe recht aan breien.
    Groetjes, Lenny

    ReplyDelete
  2. Wat knap dat vest! Prachtige kleur ook. Mooi om zoon zo geconcentreerd bezig te zien en super dat het mee naar huis mocht zeg!

    ReplyDelete