Sunday, November 20, 2022

Advent voorpret

Het is nog geen Advent, de eerste zondag is volgende week, maar de voorpret is natuurlijk al lang begonnen. Voor de zomer begon die al met het verzinnen welke kalender(s) ik die jaar zou kiezen…en van de wolletjes van Ateliersopra mag ik in het geheim al genieten. Mijn moeders quiltjes stonden model voor de kleuren en ik ben er al mee aan de slag voor een geheim project. Ik brei de blaren op de vingers, zodat ik jullie vanaf Kerst kan inspireren met mijn project. Dus niet vanaf 1 december, want dan verklap ik al te veel.

Welke kalenders kocht ik dan wel?
1. De jam van Bonne Maman
2. De thee van AC Perch
3. De borduurkalender van Soed Idee.
Allemaal kalenders die ik nog niet eerder heb gehad, wel eerder gezien en ze lijken me leuk en lekker.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog breipatronen voor sjaals waar ik via een Ravelry me voor heb aangemeld. Elke dag een stukje van een patroon:
1. Tricia Weatherston
2. Wolhobby
De eerste volg ik al een aantal jaar. Deze patronen zijn in december gratis te downloaden, daarna wordt het een koop patroon.
Ik weet nog niet of ik ze ga breien (eerst dat geheime project af) en ik heb ook eens mijn handwerkkalenders die nog niet af zijn tevoorschijn gehaald. 

De eerste is mijn quiltadventskalender. Al honderd jaar mee bezig. De top zit in elkaar en de kleine borduurtjes zijn allemaal af. Ik ben inmiddels al weer een stapje verder en weet hoe ik de borduurtjes ga afwerken. Quiltje machinaal quilten. Ik denk dat deze hangt voor kerst en dan kan ik elke dag een rondje aan het quiltje hangen.


De tweede is een breiwerk, allemaal blokjes. Ik ben bij dag 20 blijven steken, dus ook daar nog wat te doen.


Deze truitjes van Arne en Carlos zijn nog lang niet compleet. Maar gelukkig is het elk jaar kerst en komen er vast weer een paar bij.


En dan tenslotte mijn schaapjesshawl van Trollenwol. 16 schaapjes rijen zijn er klaar. Een makkelijk breiwerkje met steeds maar twee kleuren en een herhalend patroon.


Volgens mij hoef ik me met al deze adventskalenders niet te vervelen tot kerst. De eerste kerstbomen in huizen heb ik al gezien en ook de kerstverlichting op straat brengt ons in de stemming. In de winkels liggen de kerstballen, servettten, kaarsen, blikjes en slingers weer in de schappen en zijn er al wat kleine cadeautjes in mijn winkel mandje belandt. Ik ga voor Mr. X een mandje met kleine cadeautjes maken. 

Genoeg voorpret dus voor een de komende maand. De eerste winterse plaatjes zie ik als ik naar buiten kijk (het heeft goed gevroren), maar ook in mijn tijdlijn verschijnt Canada in de sneeuw. Daar waar ik in augustus nog op het terras zat ligt nu 10 cm sneeuw en er werd nog meer verwacht dit weekend. Ook zag ik live beelden uit Zweden, waar de vlokken al uit de lucht vallen.

Nog een fijne zondag. 
Françoise 

 

2 comments:

  1. Goedemorgen, ohhh wat ontzettend leuk. Ik hou ook zo van Advent Kalenders. Geniet elk jaar van alle blogsters die daar dan elke dag ook over schrijven. Lekker meegenieten!
    Ben ook erg benieuwd naar die van jou.
    Heel veel plezier ermee.
    Groetjes Coby

    ReplyDelete