Monday, December 31, 2018

Oudjaar 2018

De laatste dag van het jaar is altijd een dag om terug te blikken en vooruit te kijken.
Wat bracht 2018 en wat zal 2019 ons brengen? Er worden goede voornemens gemaakt en challenges afgesproken. Dit kan op allerlei gebied zijn: opruimen, gezondheid, quilten, lezen etc.

Ook ik kijk terug op dit jaar. De grootste impact had dit jaar het overlijden van mijn vader. Onverwachts en nu nog dagelijks in gedachten. De ene dag wat meer dan de andere, maar altijd als ik een groepje wielrenners zie, een technisch klusje in huis doe of er wielrennen/schaatsen op TV is, moet ik aan hem denken. Wat zou hij genoten hebben van de prestaties van Tom Dumoulin en wat zou hij vinden van de nieuwe bondscoach bij het schaatsen.

Verder genoten we van een mooie, lange en warme zomer...
Mijn enthousiasme en het stellen van doelen op handwerkgebied in het eerste half jaar hebben zijn weerslag op het tweede half jaar: een pijnlijke schouder. Heel langzaam gaat het iets beter (zei ze optimistisch), maar vooral heel langzaam. De afgelopen dagen weer iets meer gedaan en dat wordt meteen afgestraft met een pijnlijke plek en een slechte nacht.
In het nieuwe jaar maar verder dokteren om er definitief mee af te rekenen.

Beetje breien in de vakantie: Zeeuwse sokken.


Beetje quilten: een stukje verder aan de mysterie.

Beetje bakken, na alle zoetigheid van de Kerstdagen, bakte ik zaterdag deze kaasvlinders. Leuk om zelf het bladerdeeg te maken. Vol verwondering keek ik naar alle laagjes in het deeg na het bakken.


En in plaats van handwerken kun je natuurlijk ook wat gaan schilderen. Niet helemaal mijn materie, maar wel leuk om te doen en te oefenen om dat beter te kunnen.


En wat zal 2019 ons brengen? In ieder geval een einde aan de basisschooltijd van Mr. X. De komende maand Open Dagen en meeloopmiddagen op middelbare scholen. Hij heeft zijn keus al gemaakt, dus dat kunnen we beperken...

En nog goede voornemens? Ik heb zojuist 2019 tot het jaar van de zolder verklaard: er staat nog heel veel dat uitgezocht kan worden....het streven is dat er maar 1 rij dozen/spullen staat, zodat je altijd kunt vinden wat je zoekt, zonder dat je eerst andere spullen moet verplaatsen. Komend weekend mee beginnen als de dozen met kerstspullen weer terug op hun plek moeten.

Ook telde ik gisteren op mijn werkkamer 33 ordners met inhoud die vast opgeschoond kan worden. 
Wat wil ik doen met alle ontwerpen van mysteries? Is het nodig om alle eerste schetsen te bewaren of ga ik alleen het eindproduct bewaren? Leuk om die eerste schetsen te zien, maar kan ik ook zonder?
Laten we zeggen dat er 12 ordners over mogen blijven (1 plank).

Mooie jaarprojecten...

Ik wens iedereen een goed 2019 met of zonder voornemens.
Dank voor het lezen van mijn blog, het weten dat er mensen zijn die het lezen, maakt uitdagingen soms net wat beter vol te houden en tot een goed einde te brengen.

Voorzichtig met vuurwerk!
Françoise

2 comments:

  1. Piep een fijn blog waar ik graag terug kom, telkens weer,
    Fijne feestdagen en aan de slag met al die goede voornemens
    Knuf

    ReplyDelete
  2. Beste wensen voor het nieuwe jaar. Ordners schonen. Oh, wat een klus he? Ik was vanmorgen ook druk bezig!

    ReplyDelete