Tuesday, January 3, 2017

Van kleur en borrelen

De week vakantie was heerlijk om heel veel te doen en tegelijkertijd het gevoel hebben dat je niets hoeft te doen...Veel tijd voor achter de naaimachine om te proberen mijn doelen te halen.

Dus werd er heel wat afgesneden: het resulteerde in een kleurrijk bergje met snippers.

Deze vierkantjes zijn inmiddels al tot setjes van vier aan elkaar gezet en liggen te wachten op de volgende ronde.
Ook was er tijd om naar de stad te gaan. In Rotterdam liepen we Sostrene grene binnen. Een vrij nieuwe winkel (overigens ook in Den Bosch las ik). Ik heb niets gekocht, maar wat was het verleidelijk. Leuke tasjes, doosjes, servetten, kommetjes etc. En dat allemaal zeer betaalbaar. Echt zo'n winkel waar je altijd wel een klein cadeautje kunt vinden.

Heerlijk veel kleur.

Ook in de hangers.

Ondertussen breide ik kabels in mijn Latvian Sampler.


Appliqueerde ik op de valreep van het oude en nieuwe jaar nog iets lekkers (splendid sampler blokje)
Past goed bij mijn voornemen om zeer gedoseerd te snoepen. Alleen dan iets lekkers als er iets te vieren valt (ja, ik weet het: je kunt van elke dag een feestje maken).
Maar niet meer dat koekje bij de koffie, omdat je nu eenmaal een koekje bij de koffie neemt....of twee...of drie.

Goede voornemens dus...niet meer dat uitstellen van was opvouwen of vaatwasser leegruimen. Er zijn altijd leukere dingen te doen uiteraard. Genoeg projecten om je in te verdiepen.

En aangezien ik me de afgelopen weken echt zoveel mogelijk heb ingespannen om mijn doelen te halen, mocht ik toch met mijn Tunisian Adventure beginnen.
Die beloning had ik wel verdiend.

Dus werden er gisteren tijdens het darten diverse proeflapjes gehaakt met de nieuwe naalden: haaknaalden met kabel, een nieuwe ervaring. Er werd gerekend, gemeten en gevoeld en toen kon er worden begonnen.

Nu nog even achter de naaimachine: vierkantjes naaien zodat mijn tafel leeg is en de grote quilt er op kan om de applicaties er op te zetten zonder dat ik de rest van de tafel zwiep.

En natuurlijk was er in de vakantie genoeg tijd om na te denken over het vervolg van mijn Bon Appetit quilt en kwam er een idee van een paar jaar geleden weer naar boven. Tijd om daar mee aan de slag te gaan. Leuk!

Het jaar is goed begonnen.

Françoise

2 comments:

  1. N.a.v. je post, Søstrene ff opgezocht, want in dBosch?... Ja hoor, in t oude v Lanschot gebouw. Zit al vanaf mei, ik kom in de stad altijd vanaf t station en nooit gezien☹️.....Leuke winkel! . Dus t werd dankzij je verhaal n gezellig dagje dBosch! ( want ik had natuurlijk gezelschap van mn quiltende buur die ook nog n dagje vr ij was......)

    ReplyDelete
  2. Very nice post.really I apperciate your blog.Thanks for sharing.keep sharing more blogs.

    หีฟิต

    ReplyDelete