Monday, September 28, 2015

Het is nog september

Het lukt nog net om in september toch één blog te produceren. Jammer dat het er gewoon niet van is gekomen. Zelfs Facebook en Instagram, media die toch nog iets makkelijker vanuit de luie stoel te bedienen zijn, moesten het ontgelden. Ik kwam er gewoon niet aan toe. Maar op dit moment ligt Facebook er uit...dus een goed moment voor een blog.
Wat ik de afgelopen tig weken heb uitgespookt? Van alles en nog wat, maar naast werk druk met allerlei activiteiten voor de school van Mr. X. Ook belangrijk...maar nu is het tijd om ook weer te bloggen.

Het heeft ook te maken met de maand Oktober die er aan komt. Traditiegetrouw de maand van D'ruitdaging, elke dag een opdracht om het huis opgeruimder en leger te maken. Voor mij betekent dat ook altijd een poging om in een aantal zaken meer discipline aan te brengen (bijvoorbeeld de schone was meteen opvouwen in plaats van de berg op het logeerbed). Zo heb ik gisteren een grote berg weggewerkt en wat is het toch heerlijk om 's morgens niet te hoeven zoeken naar een t-shirt en sokken!

Een ander goed voornemen is dus om ook weer regelmatig een blog te schrijven. Als was het best leuk om elke keer als ik mijn pagina opende nog de vakantieherinneringen op het scherm te zien staan.

Tijd om even bij te praten
Deze kabouter kwam ik in het bos tegen...is het geen schatje? Het patroon ervan heb ik beschreven voor ons mooi schooltijdschrift 'Seizoener'.

Ik kon het niet laten om aan een nieuw breiwerk te beginnen. Hier het begin van de Fair Isle sampler II van Wieke van Keulen. Eindeloos heb ik mezelf vermoeid met het bedenken van welke kleuren ik zou gebruiken...en welk garen etc etc. Dit is Drops Alpaca, heerlijk zacht.

En zomaar in het wild kom je dit breiwerk tegen in Vught. Ik had ze al eerder gezien, maar daar was geen mogelijkheid om ze te fotograferen. Nu staan ze vlak bij de atletiekbaan van Prins Hendrik.

Detail

In het zuiden van Vught is de dahliaverening 'Rosa van Lima' actief. Elk jaar hebben ze open dag en elk jaar vind ik het weer een waar feestje en sta ik versteld van moeder natuur.

Niet alleen dahlia's, maar ook Kattensnorren.

En hier een hele zonnige.
Het was weer feest om daar rond te lopen.
Hier de foto's van vorig jaar: Nazomer of herfst? Mijn smaak is nog niet veranderd!

Het baanatletiekseizoen is bijna ten einde. Zondag werden de clubkampioenschappen gehouden voor klein en groot. Wat een heerlijk weer was het: goed voor een paar persoonlijke records voor Mr. X, inmiddels al weer 9 jaar. Wat vliegt de tijd.

Inmiddels heb ik ook wel weer wat gepatcht, maar daar moet de vaart nog weer even inkomen.
Maar ik ga voor D'ruitdaging, niet alleen op opruimgebied, maar ook op quiltgebied.

Veel handwerkplezier.
En voor iedereen die meedoet met D'ruitdaging of zich nu nog bij Hilde gaat inschrijven: veel plezier en succes!

Françoise

1 comment:

  1. Leuk om weer een blog van je te kunnen lezen Francoise. En Mr. X alweer 9 jaar. Ik kan hem nog goed herinneren als baby, toen we nog voor Verdanda op zaterdag in de zaak aan het werk waren. Heerlijk dat je zo bezig bent op school van mr.X. Is een leuke tijd, heb ik ook veel gedaan. Straks op de middelbare school willen ze het vaak niet meer dat je mee helpt. Geniet ervan.
    Groetjes, Lenny

    ReplyDelete