Thursday, October 1, 2015

Van oogsten en mooi weer

Afgelopen dinsdag was het Michaëlsfeest. Een herinnering aan de strijd tegen goed en kwaad die ooit door de engelen werd uitgevoerd. Ook terug te vinden in het verhaal van Joris en de draak...
Met de klas van Mr. X gingen we oogsten (ook dat hoort bij de 29e september) op Landgoed Bleijendijk in Vught. Appels, hazelnoten en walnoten waren ons doel.

De jonge koeien vonden het allemaal best.

De peren blijven nog even hangen...alhoewel één peertje mocht mee naar huis, werd gisteren gekookt, eenzaam in de pan, maar smaakte overheerlijk.

Dit was de opbrengst van een anderhalf uur rapen en plukken. 24 kinderen klommen tot in de toppen om ook daar de appels te plukken. 's Middags werd er van een deel nog appelmoes gemaakt...een speciale werkdag dus op school.
Om de appelmoes of beter gezegd compôte de volgende dag op een beschuitje op te eten. Mmmmm

Deze foto is van vandaag...Niet mijn eigen quilt,wel mijn eigen ontwerp, Fabricwonderland, was aan de beurt om gesandwiched te worden. Gezellig samen aan de slag. Een heerlijke ochtend met een lekker broodje als beloning.

En een prachtig ladenkastje met ruimte voor van alles en nog wat, ook voor klosjes garen. En wat er verder ook nog inzit? Nou, gewoon het bestek,,,!

Veel quiltplezier,
Françoise

No comments:

Post a Comment