Friday, October 20, 2023

Breimachine gezocht

 Ik ben op zoek naar een breimachine. Of beter gezegd: Mr. X is op zoek naar een breimachine. Nu hoor ik je denken: Gaat hij breien? Nee, dat is zeker niet het geval. Hij zou deze breimachine wel graag doneren!

Maar laat ik bij het begin beginnen.

Zoals veel MBO opleidingen kent ook het ROC Tilburg Excellentie-programma's. Deze programma's zijn altijd internationaal en ontvangen hiervoor de Europese Erasmus-subsidie. Studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging kunnen solliciteren voor een dergelijk programma. 

Robben-eiland


Ook de opleiding Sport en Bewegen heeft jaarlijks een buitenlands programma en Mr. X. heeft daar vorig schooljaar succesvol voor gesolliciteerd. De reis gaat naar Zuid-Afrika, waar ze met een groep van 12 studenten een aantal sportevenementen organiseren: op een basisschool (2000 leerlingen), in een gevangenis en in een opvanghuis voor jongens.

Daarnaast bezoeken ze diverse werkprojecten waar jongeren de kans krijgen om een vak te leren en een eigen bedrijfje te beginnen. Bij deze projecten willen ze niet met lege handen aankomen en elke student moet dan ook een behoorlijk bedrag ophalen om daar te kunnen doneren. Ze gaan dan samen spullen kopen die nodig zijn, denk aan gereedschap voor een houtwerkplaats of garens voor een naaiatelier. Het wordt heel bewust daar gekocht!

Voorbeeld breimachine


Ook worden er spullen ingezameld. Eerder werden er voor de voetballende jeugd koffers vol shirts en schoenen meegenomen. Nu zijn ze dus op zoek naar een breimachine. Deze is voor een jonge vrouw die haar eigen brei-atelier opstart. Helaas zijn veel meisjes tot prostitutie gedwongen en met een project als dit krijgen ze een kans op een betere toekomst.

Tweede wens voor het breien


Dus: heb je nog een breimachine op zolder staan...heb je een moeder, buurvrouw of vriendin die er nog eentje heeft en nooit gebruikt? Staat die van jou al op marktplaats en is dit een goede bestemming? Of misschien ben je wel winkelier en wil je er een doneren? Laat het me weten. Mail me, laat hier een berichtje achter of neem contact op via Facebook. Tips zijn ook welkom.

We zijn dus op zoek naar een grote machine en een rondbreimachine (al dan niet electrisch). Garens zijn niet nodig.

Groet, Françoise

PS. Natuurlijk is er ook tijd om wat van het land te zien en hebben ze zich voorafgaand aan de reis in de geschiedenis verdiept.

PS. In een volgend blog meer over sponsorwerving.



3 comments:

  1. Ik hoop dat je slaagt met je zoekopdracht.

    ReplyDelete
  2. Een mooie bestemming voor een breimachine die niet (of weinig) gebruikt wordt. Ik hoop dat jullie er een aangeboden krijgen 🤞🏼

    ReplyDelete
  3. Eem mooie bestemming in kringloop winkels kom je ze nog wel eens tegen

    ReplyDelete