Friday, September 22, 2023

Najaar met dahlia´s

 Scrollend door mijn foto´s laat ik de afgelopen weken de revue passeren. Twee weken geleden stond ik in de kraam van Ateliersopra op de Knit&Knot in Tilburg. Wat was dat leuk, maar o wat was het warm. Je snapt niet dat er ook nog wol verkocht werd...En net zoals in mijn quilttijd kun je het publiek van de ene dag niet vergelijken met dat van de andere (en hoe leuk dat vroegere klanten stomverbaasd keken toen ze mij achter de kraam zagen).

Zo waren de bezoekers van vrijdag erg gericht op het aanschaffen van 4 strengen garen voor de nieuwe mysterie van Westknits, op zaterdag slechts een enkeling. Op zaterdag meer jonge mensen en moeders/dochters. Eerst een rondje maken en dan nog wat kopen.

Zelf had ik natuurlijk ook 4 strengen op het oog, maar ik mocht pas kiezen aan het einde van de beurs. Leuke uitdaging omdat diverse kleuren uitverkocht raakten en ik steeds een ander setje moest maken in mijn hoofd. Maar ik had wel inspiratie van een dahlia in mijn tuin. Ik zat daar vrijdagavond vermoeid naar te kijken en van te genieten. Een mooie set  is het geworden. Nu eerst nog even de shawl van vorig jaar afmaken, maar dat komt goed.


Verder verraste ik mijn moeder met de deken: laat de winter maar komen.

In de week erna maakte ik mijn tas af...wat een klus en zo hier en daarwat onvolkomenheden. Het is toch wel erg makkelijk om over een regeltje heen te lezen en daardoor zijn wat details anders dan bij het origineel. Mijn machine moest af en toe door veel lagen stof, maar het resultaat mag er zijn. Ik ga er zeker nog eentje maken, het is een mooie maat om van alles en nog wat in te mikken. Ook prima voor quiltspullen of alle vulpennen met schrijfboekjes...


En natuurlijk was daar de jaarlijkse open dag bij de dahliavereniging Rosa van Lima in Vught. Dit jaar zijn de dahlia's echt heel groot gegroeid. Ik stond er letterlijk tussen. De foto is op ooghoogte genomen. Zoals altijd weer veel prachtigs qua kleur.


Verder veel te veel inspiratie in mijn hoofd. Iets met technieken combineren, me opgegeven bij het Quiltersgilde voor Van tekst naar textiel, Een nieuw blok getekend (kan ik nog niet laten zien). Naast een hoofd vol inspiratie nu ook een hoofd vol snot...(er lijkt iets te heersen), dus rustig aan. Nou ja, rustig: morgen wordt Mr. X alweer 17, zondag hebben we een feestje met familie uit Canada en woensdag ga ik naar Verona (werk). Het wordt de komende week dus een eenvoudig breiwerk.

groet, Françoise


2 comments:

  1. Wat een prachtige combinatie van kleuren heb je gekozen! Ben heel benieuwd naar hoe het eruit zal zien.

    ReplyDelete
  2. Wat een leuk verhaal. En de dahlia’s! Geweldig. Bedankt voor de tip over de dahlia vereniging. Ga ik ook op zoeken. Weer heel inspiratie gekregen. Groetjes Franca

    ReplyDelete