Friday, June 11, 2021

Laatste Loodjes

 Het schooljaar Loopt op zijn einde. Zoonlief is druk bezig met de Laatste Loodjes. Een pittig schooljaar met de wisselingen in wel/geen Les, halve klassen, halve Lesdagen, online je weg vinden en vooral zelfstandig aan de slag. En als andere dingen dan Leuker zijn dan huiswerk, dan zijn de Laatste Loodjes zwaar en vergt het heel wat energie om te proberen nog een onvoldoende weg te werken...


Natuurlijk heeft hij wel heel veel geleerd dit jaar, al is het dan niet misschien niet datgene wat de school vraagt. Hij is digitaal enorm vaardig geworden, kletst uitstekend in het Engels met game-vrienden en heeft geleerd dat het Leven niet altijd precies brengt wat je zou willen en dat aanpassen nodig kan zijn en dat je dit ook kunt. Omgaan met teleurstellingen (uitjes die niet doorgingen), overlijden van een grootouder, minder sociale contacten en de kunst van het genieten van kleine dingen.

Laatst vroeg hij of ik nog wel met die Letter challenge bezig was...hij had me er even niet over gehoord. En welke Letter er nu aan de beurt is? Nou dat is de L... Je voelt hem misschien wel aankomen en we willen niet Lullig doen, maar het eerste woord was Lul. We hebben er vreselijke Lol om gehad en daarna kwam er nog een Lang Lint van woorden Langs.

We probeerden ze in een paar thema's op te schrijven en begonnen met auto's: Lamborghini, Lexus en Lada passeerden. Daarna verdiepten we ons in de sport: Langlaufen, Lopen en wat dacht je van een Live-action-role play-game?

In het kader van de biologieles behandelden we het menselijk Lichaam: Ledematen, Longen, Luchtpijp en Lever. We kunnen Likken, Lachen, Liggen, Liegen, Leven, Lummelen, Logeren, Leren, Lopen. En bij de Laatste twee kwam de volgende zin naar voren:

Lientje Leerde Lotje Lopen Langs de Lange LindeLaan


en nog een paar mooie woorden: Loft, Lakei, Licht, Latijn, Logica en Lamp.

Op ons wensen Lijstje staat nog een reisje naar Londen.Luxemburg hebben we al gehad, maar voor nu blijft het bij een reisje naar Leiden aanstaande zondag. En we moeten ook snel weer eens naar het Land van Laaf (de namen van de Laven beginnen ook allemaal met een L...)


Alle Leuke plaatjes komen uit de tuin. Een paar keer per dag maak ik een rondje en zie steeds meer in bloei komen. Ik kijk alles groot en wil niets missen. Heerlijk om er mee bezig te zijn. Ik heb veel interesses en hobby's: de tuin is er daar eentje van.

(als Loodkruid, Lupine, Leeuwebek en Lampionplant bloeien volgen daar foto's van)

Maar wat altijd weer overwint:

De Liefde voor Lapjes

Fijn weekend,

Françoise

6 comments:

  1. Weer een heerlijk letterblogje! En ja, dat zoonlief dan meteen met zo'n beroemd woord komt, dat is heel begrijpelijk 😉. De Laatste Loodjes komen deze week mooi uit. Knap dat je zoon zich staande heeft weten te houden en geweldig goed dat hij ook nog andere dingen dan schoolvakken heeft geleerd!

    ReplyDelete
  2. Geweldig al die woorden met een L! 😀

    ReplyDelete
  3. Mooi verhaal! Ik wens zoonLief veel succes bij de Laatste Loodjes van het schooljaar, mooi dat hij dit jaar ook andere zaken heeft geLeerd!
    Ik heb een zwak voor de Laven, maar sla dit jaar een bezoekje toch maar over.

    ReplyDelete
  4. Succes met de laatste loodjes voor zoonlief !! Mooi verhaal en weer veel L woorden

    ReplyDelete
  5. Beautiful flowers!!
    Hugs, Carmela

    ReplyDelete