Sunday, February 3, 2019

Chocolademelktocht

Morgen om 10.00 uur gaat de website van de 4daagse van Nijmegen open om je in te schrijven.
Heeft dus niets met quilten, breien of haken te maken dit verhaal. Dit blog gaat erover dat Mr. X graag de 4daagse van Nijmegen gaat lopen deze zomer. En als je 12 bent, doe je dat uiteraard met begeleiding. En volgens de reglementen met vaste begeleiding. Dat ben ik dus...vandaag zijn we begonnen met trainen, vooruitlopend op de inschrijving.

Nu stelde de lengte van de wandeling niet zo veel voor (5 km), maar kilometers maken was vandaag niet het doel. Vandaag ging het om het beginnen, er zin in hebben en genieten.

Voor de meute uit (het was immers mooi weer) togen we naar de bossen en vennen van Oisterwijk, kochten een nieuwe wandelkaart en liepen de witte paaltjesroute. En wat was het prachtig in het bos.
De zon scheen en mist steeg op daar waar de zonnestralen de aarde verwarmden en het ijs deden smelten.
We keken uit over de vennen voorzien van een dun laagje ijs met de zon op ons gezicht.
Doorlopen was er vandaag niet bij, het was genieten met een hoofdletter.
Een steiger met verlaten bootjes. Een groot deel geheel onder water, andere vol met een laag ijs.

Genoeg bankjes om  te zitten...deze was niet in de zon, maar de tekst is prachtig. Een ander bankje aan het water stond volop in de zon: heerlijk om een appeltje te eten en te voelen dat de lente toch heus wel weer komt.
Hier stonden we even stil op het pad, luisteren naar Bonte specht en boomklever en nog heel veel ander gekwetter. Het was een drukte van belang.
En tot slot: warme chocolademelk/koffie met slagroom. Dat was een goede start van nog een lange reeks wandelingen.
Volgende keer nemen we zelf chocolademelk mee hebben we bedacht: dan kunnen we op een bankje in de zon zitten wanneer we maar willen en besparen we wat geld. Maar die slagroom dan? Daar hebben we ook wat op bedacht: we nemen een thermobeker mee met slagroom. Dat wordt dus een test en een leuk vooruitzicht voor de volgende wandeling, gepland voor volgende week zaterdag.
Nijmegen, we komen er aan: 4 x 30 km!

Deze keer een sportieve groet,
Françoise

2 comments:

  1. Het is prachtig daar! Venkraai ontdekt voor het drinken van Chocolademelk? Zijn jullie ook de metalen monumentjes tegenkomen? Hartelijke groet, Anita

    ReplyDelete
  2. Super veel wandelplezier voor jou en meneer X gewenst!!
    Lieve groet, Maartje

    ReplyDelete