Monday, January 4, 2016

Construeren

Tussen al het opruimen door, is er ook tijd voor andere dingen. Er wordt hier in huis van alles gemaakt, of te wel geconstrueerd.
Allereerst is daar mijn grote lap met geborduurde randjes. De randjes zijn van Soet Idee, de samenstelling is van mijzelf. In de vakantie eens even de administratie hiervan bijgewerkt. Eerst alleen wat aantekeningen op een A4tje. Nu ook een heus Excel-bestand. Dan kun je nog eens spelen met de data....

Het blauwe randje was het eerste van 2016. Na eerst het een en ander te hebben uitgehaald (verkeerd geteld en dan kom je niet uit), kon ik dan uiteindelijk weer voorwaarts. 

Ook het breiwerk blijft leuk om te doen. Elke keer weer de kleurtjes bij elkaar zoeken. Ook geen ontwerp van mijzelf...Wieke van Keulen is hier de oorzaak van!

En om mijn borduurwerk verscheen ook een hoekrandje. Dit randje hoort bij de eerste opdracht van 2016, meteen verwerkt!

Mr. X kreeg van een oom twee bakken vol met speelgoed. Een zat er vol met auto's, daar kun je er blijkbaar nooit genoeg van hebben. De andere bak zat vol met iets van Fischer-Price. Wat precies was ons niet duidelijk, maar na enig gezoek op internet kwamen we uit op de naam Contrux. Dit speelgoed werd gemaakt tussen 1987 en 1997.
Alles zat door elkaar in een grote bak. Eerst dus maar eens sorteren...

En netjes opruimen. Zo hebben we alles een keer in handen gehad, is er wat schoongemaakt en kan er gebouwd, geconstrueerd gaan worden. De laatste vakantiedag zijn er al heel wat bouwwerken gemaakt.

Hier een voorbeeld van een oude doos met dit speelgoed. Geen complete instructie-boekjes te vinden, dat was ook niet de bedoeling, maar zelf aan de slag.

Wat fijn als je met oud, nieuw speelgoed zo veel plezier kunt hebben. Het neemt natuurlijk wel weer ruimte in, maar gelukkig had ik ook veel ruimte gemaakt en ben ik daar nog steeds mee bezig.

Veel constructieplezier met wat dan ook,
Françoise


No comments:

Post a Comment