Tuesday, July 28, 2015

Vakantie!

Ga er maar voor zitten ,want ik heb veel foto's van de afgelopen weken.
Het einde van een schooljaar is altijd druk: nog een verjaardagsfeestje hier, een afscheid daar, ook op de BSO nog een zomerfeest waar we heen gingen en vervolgens even wennen aan het andere ritme.
De schoolvakantie tijd betekent ook een periode van geen verplichtingen op het gebied van sport en zang en opeens lijken er veel meer uren in een dag te zitten. Zelfs als je nog aan het werk bent.
Nu is het dan echt vakantie en vind ik de rust om foto's en tekst tot een blog te verwerken.
Een foto op Facebook of Instagram gaat altijd wat sneller, dat kan HUP via de telefoon, maar voor een blog wil ik toch even de tijd nemen.

Er wordt heel wat afgehaakt, ik heb er inmiddels heel veel van geleerd en ben ook begonnen met zelf wat ontwerpen. Dat is ook erg leuk: veel uithalen, tellen, opschrijven, veranderen...Maar zeker net zo leuk als een quilt ontwerpen.

Kralen en rietjes op het Zomerfeest van de BSO, mooi om kettingen van te maken

Impuls aankoop...het servies van mijn oma als inspiratiebron voor de kleurkeuze van de garens.

Sophie;s Universe is af, 70 x 70 cm groot.
Wat een klus, vooral de laatste toeren: een toer telt dan wel 800 steken (en soms allemaal dezelfde).

Detail

en nog een detail.

Een volgend blokje van Circles of the sun. Elke week een vierkant met nieuwe motieven.

Hier zijn er al vier klaar.

Eindelijk is ook de top af van mijn Bont Tuintje. Even een eindspurt met het borduurwerk gemaakt en toen meteen de patchworkdelen (die al heel lang klaar lagen) er aan gezet. Gewoon even dezelfde avond, wat een voldaan gevoel.

Een volgend project dat dringend af moet, is Flowers in my Garden. Nog 80 blaadjes festonneren en dan kan deze top ook in elkaar. Het aantal tops groeit zo gestaag, dat kan ik met quilten nog even niet bijhouden, maar een stapel tops in de kast vind ik ook al heel fijn!

En hier het vijfde blokje. Deze maakt ik afgelopen zaterdag toen het zo grijs was buiten (om het zacht uit te drukken) en ik binnen de zon maar liet schijnen!

Wat een feest al die kleurtjes bij elkaar.

En dan breekt ook het moment aan dat je moet gaan nadenken over welke projecten er mee mogen op vakantie. We gaan 1 week naar Luxemburg, kamperen, en natuurlijk moet er wel wat mee om te doen. Mijn ervaring is dat ik altijd veel te veel mee neem. Maar ja? heb ik zin om te borduren? of om te patchen? Of toch maar liever haken. Er komen natuurlijk nieuwe randjes en een nieuw blokje online...en er is wi-fi op de camping dus wat let me...
O, misschien is mijn breiwerk handiger?
Herkennen jullie dit probleem? De beperking in deze is uiteraard altijd hoe je reist...
Met het vliegtuig neem je wat anders mee dan met de auto...
En hoeveel mensen en spullen moeten er in die auto...
Met twee mensen in een grote auto naar een huisje...
Is anders dan met 3 mensen in een grote auto naar een camping. De tent, stoelen, tafel etc. etc. moeten ook hun plekje in de auto. En ook de andere personen hebben zo hun hobby's.

Hier een trommel met de benodigde accessoires.

O ja, en deze quilt was ook nog af deze week. Mijn quilt met 25 grote rozetten (blokken van 40 x 40 cm) is dan eindelijk af. Ik heb eens even in mijn geheugen gegraven wanneer ik hier toch aan begonnen ben...ik schat dat het ergens begin 2010 is geweest. Ik weet nog dat ik de rozetten in de zomer aan het appliqueren was op mijn moeders werkkamer. En waarom ik dat dan nog weet? Ik zat daar helemaal niet met plezier tijdens onze vakantie, want mijn moeder was ernstig ziek. We wisten toen nog niet dat ze de ziekte van Lyme had. Ik weet wel dat ik het je niet kan aanraden. Gelukkig is ze weer helemaal opgeknapt.

De quilt mag mee op vakantie, kunnen we lekker onder slapen en staat zo leuk op het bed!

En dit? Dit is de doos waarin al mijn reisprojecten in zitten. Meer mag er dus niet mee (nou ja, misschien dat ik nog een klein tasje mee smokkel met een werkje voor onderweg).
Toen ik de deksel er op deed, zei ik: "Zo, meer mag er niet mee aan handwerkspullen."
En de reactie die dit ontlokte:
"Kunnen we deze regel ook niet voor thuis instellen?"
Grapjas!
Een doos van 20 liter (ik heb op een blog er ook een van 60 liter richting een camping zien vertrekken) is nog altijd heel wat handiger om in te pakken dan een golftas!
Dat heb ik maar niet gezegd, maar ook die mag mee...Hebben we allemaal een fijne vakantie.
De weersverwachtingen zijn goed...maar eerst nog even lekker thuis rommelen en de lijstjes afwerken.

En wat zit er allemaal in:
6 blokjes voor mijn Dear Friends quilt
De te appliqueren blaadjes voor Flowers in my garden
Randje per week, borduurwerk, ik loop 8 randjes achter...
Haakgaren voor mijn Circles of the Sun
Haakgaren voor mijn eigen ontwerp
Breiwerk voor de Retro sjaal.

Moet genoeg zijn toch?
(OK, het is veel te veel, maar dan kan ik kiezen!)

Veel quiltplezier,
Françoise

3 comments:

 1. nou zeg, de zon gaat inderdaad schijnen bij je haakwerk, wat een leuke kleurtjes, ik begrijp je dilemma helemaal, wat gaat ermee. wat je ook meeneemt, veel plezier op vakantie, Tineke

  ReplyDelete
 2. Hoi hoi Françoise, Wat is Sophies univers mooi geworden. 70 x 70 wat een klus. Zag hem bij jou in het echt dus ik weet hoe dun die draadjes zijn. Prachtig! Met dit weer kunnen we de vrolijke kleuren van circles of the sun wel gebruiken zeg. Gelukkig voor jullie kampeerders is het weer in Luxemburg beter. Dat haakontwerp dat zou best een CAL mogen worden hoor. Jou kennende wordt ook dat heel fleurig en uitdagend om te haken. Geniet van jullie vakantie! Vriendelijke groet, Anita

  ReplyDelete
 3. Wat maak je toch een mooie, kleurrijke dingen Francoise. Heerlijk om naar te kijken. Geniet nog lekker van de vakantie en ach zoveel mee nemen is net wat je zegt "kan ik tenminste kiezen" en in een auto past heel veel.

  Groetjes, Lenny ( ik ga nu naar het huis van Irene om daar op beesten en huis te passen. )

  ReplyDelete