Sunday, July 31, 2016

Klusje in het hier en nu

Allereerst hartelijk dank voor de reacties hier op mijn blog en op Facebook. Het heeft me weer wat inzichten gegeven, weten dat je niet de enige bent is ook fijn en de tips ga ik zeker toepassen.
Vrijdag een vakantiedagje genomen, fijn zo'n extra dagje vrij. Dat gaf ruimte om 's avonds naar IKEA te gaan met een lange waslijst. De kamer van Mr. X krijgt een make-over en daar gingen we dus even voor inslaan. Bepakt en bezakt kwamen we weer thuis. Op zaterdag naar Karwei voor de benodigde liters verf...
(boodschappenlijstje IKEA)

En nu is het boven dus een grote chaos, want als je dan niet alleen een ander kleurtje op de muren wilt, maar ook de vloer gaat vervangen, moet alles er dus uit...en waar laat je dat dan? In de overige drie kamers dus. Mr. X gaat op een matras naast ons bed slapen...de logeerkamer staat vol en het laminaat ligt nog net niet onder mijn naaimachine. Ik kan er nog net bij om wat lapjes aan elkaar te zetten.

(boek van de Parijse markt meegenomen)

Gisteren eerst maar eens de badkamer gewit, dat was ook heel erg nodig...nieuw douchegordijn, nieuwe badmat...wat een heerlijk gevoel als ik daar nu binnen stap.

En dan over het klusje in het hier en nu: de vuilcontainer. Dat is een erg praktisch klusje, geen afdwalende gedachten, want hoe eerder het gebeurd is, hoe beter. Misschien niet een echt zondags klusje, maar dan is het maar gedaan en kan het afval er weer in. Het beste is om het verstand even op nul te zetten...hup ook weer klaar.

(onze buit: Lego, auto's, boeken en een jamlepel)

Daarna tijd om de vloerbedekking er uit te slopen (wat een stof), kasten uit elkaar te halen en tot slot een beloning: even een vakantie-achtig uitje: De Parijse markt in Berlicum. Leuke kramen met voor elk wat wils: ook voor negenjarige jongens (auto's en Lego), dus we komen na een paar uurtje blij weer thuis.
(juli, hooimaand, uit het onderstaande boek)


Morgen weer aan het werk, ik neem een opschrijfboekje mee om afdwalende gedachten te vangen... Wat ik morgenavond ga doen weet ik al: kozijnen schuren.

Veel plezier,
Françoise


No comments:

Post a Comment