Monday, June 20, 2016

Even bijwerken

De weken vliegen voorbij, maar dat herkent iedereen.
Deze prachtige bos bloemen kreeg ik van een lief vriendinnetje om mijn uitbreiding van baan te vieren. Het was een heerlijke bos.

Bij het tuincentrum zochten we nog plantjes uit voor de tuin. Het was in een droge week, want ze moesten snel de grond in, na een dag was de potgrond helemaal droog. (ik kan het me bijna niet voorstellen, het lijkt alleen maar te regenen en dan vooral ook veel, heel veel water).

Dit kwam ik vorige week vrijdag zomaar tegen bij de benzinepomp. Mijn auto is ook rood, maar niet zo mooi als deze...En al is mijn auto oud, die heeft waarschijnlijk toch iets meer comfort...

Maar dat was een leuk begin van de dag. En natuurlijk mocht ik even foto's maken.

Een van de blokjes van The Splendid Sampler. Ik begin achter te lopen. Er zaten een paar zeer tijdrovende blokjes tussen...en dan is het gebeurd met de aansluiting. Komt wel weer een keer goed.

De laatste loodjes aan deze quilt worden gezet, steekjes dan!

Want ik heb zin om met deze quilt aan de slag te gaan. Ik was echt vergeten hoe leuk hij is.
Echt de moeite waard om af te maken. Hij staat alvast klaar in de kamer naast de andere.

Ik ga tegenwoordig 's avonds vroeg naar bed (22.00 uur) en dan ben ik dus ook vroeg er uit en dan kan ik nog even wat quilten voordat de dingen van de dag beginnen. Een fijne start.

Kijk, dit was zo'n tijdrovend blokje. Allemaal borduurwerk, daar gaan wat uurtjes inzitten, terwijl er bij dit project ook blokken zijn die ik in een kwartiertje naai. Maar het is wel een schattig blokje geworden.

En dan mijn Fair Isle sjaal: hij is inmiddels doorgeknipt. En nee, dat was eigenlijk toch niet zo eng. Eerst op het proeflapje uitgeprobeerd, dat ging prima en toen rustig aan de sjaal. Niet onder de machine gelegd, maar met een handmatige kettingsteek gezekerd. In een fijn, rustig tempo. 
Daarna moesten er langs alle zijden steken worden opgenomen voor een afwerkrandje. Wil je weten hoeveel steken dat zijn? Meer dan 1200! En dan 8 toeren breien, dat is dus meer dan 10.000 steken.
Normaal tel ik ze niet, maar nu was het een makkelijke rekensom om dat ik weet hoeveel steken ik per 10 cm moest opnemen.
Nog 5000 steken te gaan....

Zo, weer even bijgepraat. Ik hoop mijn volgend blogje iets eerder te noteren.
Maar er is zoveel ander leuks te doen, dat het er bij inschiet...
Nou ja, ik houd het al heel wat langer en beter vol dan die dagboeken van vroeger. Daar strandde het meestal al op de tweede bladzijde....

Veel quiltplezier,
Françoise

1 comment:

  1. Echt lachen, wat je zegt over dagboek bijhouden en bloggen. Je bent heel goed en met veel leuke dingen bezig. Die Fair Isle, dat vind ik steeds zo bijzonder, dat die doorgeknipt wordt. Gelukkig vond jij het niet eng om te doen. Ook de quilt die klaarstaat is zo'n beauty. Nog een fijne dag. Groetjes wilma

    ReplyDelete