Sunday, May 15, 2016

Van alles en nog wat

De dagen vliegen voorbij en al zet ik best zo hier en daar wat steekjes, het komt er niet van om ze te fotograferen. Laat staan dat ik er blog over schrijf. Ondertussen vraag ik me af waar ik dan verder druk mee ben...niet iets waarover het leuk is om over te berichten. De was, het zevenblad in de tuin, het zaaien van bloemen, niet echt fotogenieke momenten. En voordat je het weet is de week al weer voorbij.
Deze dagen ben ik ook druk bezig met vrijwilligerswerk voor school: tijdschrift aansturen en in de herfst komt er weer een markt, waarvan ik ook in de organisatie zit en we nu alvast weer moeten nadenken. Daarnaast moet ik wat dingen afzeggen, verzetten en anders plannen want vanaf deze week ga ik full-time werken. Van 20 naar 40 uur in de week...dat wordt weer even wat anders...maar ook wel heel leuk. Een leuke, nieuwe taak erbij, die mij nu al doet nadenken hoe ik dat eens handig ga aanpakken.
Dat betekent dus ook thuis beter nadenken over het weekmenu, de was en is het zaak in weekend wat quiltblokken voor te bereiden zodat ik op doordeweekse avonden wel lekker kan naaien, maar niet teveel overhoop moet halen en gewoon 'dom' kan naaien in plaats van stofkeuzes te moeten maken.
Een prachtige blauwe regen in de buurt van mijn werk. Het ruikt er verrukkelijk.

Eerder deze week op weg naar school, met de fiets, kwamen we langs veel bloemen. Mr. X wilde graag bloemen voor mij plukken. Ik had er twee dagen plezier van op mijn werk. Een momentje van geluk.


Dit patchwork blok vond ik in een map. Ik ga hem nog maar eens even quilten en inlijsten.
Hang hem bij mijn werkplek als herinnering aan de uitdrukking: Eat the frog first.
Dus eerst dat rotklusje aanpakken.
Het is een blok uit 2002, onze eigen koning, toen nog prins, stond op het punt om in het huwelijk te treden.  De oranje stof in de rand bedrukten we met gouden kroontjes. Wat een werk was dat.

Ondertussen had ik nog restjes van de restjes van mijn Retrosjaal en kwam er een prachtig patroon langs op internet: Mandala Madness. Alweer veel van geleerd. Mijn garen is nu echt bijna op. Hij past bijna boven op de poef....had nog wat granny squares met hetzelfde garen. Dus dit wordt een hoes voor over de poef. Kan ik eindelijk de patchworkhoes er af halen, die is na 20 jaar helemaal verschoten.

Een fantastisch patroon om te haken trouwens. Goed opletten en veel tellen. Interessante steken met reliëf effecten.

Ook mijn huiswerk voor de mysterie van Maaike is af...tot nu toe kan ik het goed bijhouden...valt me niets tegen.

Nu terug naar mijn planning. Ik kan in ieder geval een klusje wegstrepen: blog is geschreven!
groet,
Françoise

1 comment: