Thursday, August 31, 2017

Keep calm and stay focused

Het is duidelijk dat de vakantie voorbij is: geen tijd over om dagelijks te bloggen en vakantieverhalen zijn veel gezelliger om te delen dan het dagelijks terugkerende ritueel van broodtrommels klaarmaken voor de lunch, ritje naar school, Mr. X afzetten, doorrijden naar het werk: daar je ding doen etc. etc.
's avonds weer sportclubjes, bedtijdrituelen (voorlezen), activiteiten op school.
Na twee heerlijke weken vakantie en totaal zes weken een ander ritme heb ik er moeite mee om weer in het gareel te lopen. 
Vooral op het werk kostte het me een paar dagen om weer te landen...en ook nu is de focus nog ver te zoeken. Dingen blijven liggen, die eigenlijk niet mochten blijven liggen. Ik ben gewoon nog niet op stoom en laat me door alles af leiden.

Nu is focus nooit mijn sterkte punt (veel quilt- brei- en haakprojecten te gelijk), maar hier moet ik wel wat aan doen. Anders sta ik binnenkort weer op een matje...Tijd om mijn focus teugels weer eens wat aan te halen. Dus soms nee zeggen: nu even niet, kom over 10 minuten terug. Me niet laten afleiden en drie mailtjes tegelijk schrijven. Beter om ze een voor een te doen.


Tijd om aan mezelf te werken dus...
Tijd om een quiltproject af te ronden en eerst dat ene breiwerk af te maken voordat ik aan een nieuw breiproject mag beginnen.
Tijd om de glorie te proeven van een doel bereiken...

Ik ga aan de slag...

Goede tips zijn welkom.
Wat werkt voor jou om iets af te ronden?
Wat werkt voor jou om de aandacht bij de les te houden?

groet,
Françoise

1 comment:

  1. Ik kan alleen maar zeggen heel veel sterkte ermee om je ritme terug te vinden. Het is wel een teken dat je een heel fijne, ontspannende vakantie hebt gehad.Maar jou kennende gaat het goed komen. Fijn weekend straks en groetjes, Lenny

    ReplyDelete