Sunday, June 5, 2016

Textielweekend

Nee, dit gaat niet over een weekendje weg...we genieten gewoon thuis van het mooie weer.
Eerder deze week liepen we 's avonds nog even een rondje om de vijver om te zien hoe ver het water buiten de oevers stond. Kwamen we ook nog een moedereend tegen met 10 kinderen.
Wat een verantwoordelijkheid!

Ook het nieuwe deel van de mysterie van Maaike is binnen. Veel snijwerk en ook nog wat aftekenen. Daarna kan het roetsj onder de machine, dat is fijn voor de avonden. Als je nog wel wat wilt, maar niet meer wilt nadenken.

Deze prachtige bos bloemen kreeg ik vrijdag. Wat een feest. Fijn, zulke vriendinnetjes.

En aangezien het gisteren aanzienlijk beter weer was dan eerder deze week...werden er nog wat plantjes uitgezocht. Het is echt waar: na regen komt zonneschijn. Maar het was deze week wel heel veel regen...de tuin is nog niet opgedroogd.

Voor dit weekend staat een aantal stof/textiele zaken op het programma:
1. kledingkast uitmesten
2. stof afnemen
3. handwerken: met lapjes of draadjes, genoeg keus!

Het eerste punt is bijna klaar, alleen nog de sokken en sjaals. Dat komt volgend weekend wel.
Punt 2 is ook bijna klaar. Meteen maar de tafel in de kamer vervangen door een iets kleiner/mooier exemplaar. Wat kastjes verzet en zo lijkt het weer ruimer.

Punt 3 is natuurlijk nooit klaar...maar deze Fair Isle sampler 2 gaat naar het volgende stadium: hij moet open geknipt. Dat ga ik eerst maar eens even met het proeflapje doen!

O ja, en om nog even in de textiel te blijven: zo heerlijk als alle was gewoon fijn buiten kan hangen en dan vanavond schoon in de kast ligt.
Laat de nieuwe week maar komen.

Veel plezier,
Françoise

1 comment:

  1. Geweldig mooi jouw sjaal! Ik ben nog lang niet zo ver , maar heb al besloten dat ik het mooier vind de mije niet open te knippen. groetjes, Conny

    ReplyDelete