Tuesday, May 21, 2013

Bloemenpracht en hartjes

 Zondag stond het strand op de planning en we hebben daar een paar uur heerlijk geschept, een hele diepe kuil gegraven en geprobeerd de zee met een dam tegen te houden... Dat was heerlijk.
Daarna was het tijd voor de lunch en mijn moeders quiltwerk te bekijken. Er is elke keer wel wat nieuws te zien. Wat je hier ziet op de foto is niet nieuw. Jaren geleden aan begonnen, het is mijn ontwerp Bloemenpracht. Het komt maar niet af omdat mijn moeder toch meer van het moderne werk is en niet met het traditionele patchwork en een patroon van een ander...

Hier zie je een detail van het werk. Ze heeft alles versierd met borduursteken, echt prachtig. Toch wel jammer dat dit blijft liggen, vond ze. De vraag aan mij was: Wil je dit voor mij afmaken? En natuurlijk ga ik dat doen...Dus zondag geinventariseerd wat er nog moet gebeuren en nu staat er een krat vol met stukken quilt en lapjes klaar om mee aan de slag te gaan.
Dit was overigens niet de enige quilt: ook de sterrenquilt (de 1e mysterie die ik ontworpen heb) staat hier klaar, maar die laat ik wel een andere keer zien.

En de quilt past prachtig bij dit bloemenplaatje, een zee van blauw en wit.
En voor de hartjes liefhebbers onder ons: Dit is pas echt Sweet Hearts!
Morgen de 22e is er weer een hartjesbijeenkomst bij mij.
Mijn hartjes zijn blij dat ze dan weer even aandacht krijgen.
Kom je ook?
Het is van 10.00-12.00 uur.
 
Veel quiltplezier,
Françoise


2 comments:

 1. Wat een prachtige combinatie met de bloemenveld.
  Schitterend!
  Ik zie je gauw weer, oké? Dinsdag in ieder geval
  groetjes
  Wietske

  ReplyDelete
 2. Prachtige quilt van jouw moeder.... Leuk ideetje als Mistery.

  ReplyDelete