Thursday, March 22, 2012

Houses update

Some of my houses. It was nice to work with a lot of house ladies....during the day.
We chat about a lot of things...we saw Jeanneke's houses and touched them...


And I planned to do a lot of drawing...because working on the machine was not possible (you can not chat with 10 ladies and a machine....). So I planned to draw a lot of air...and I did! Enough for 180 houses I guess....


Afgelopen zaterdag was het huisjesdag. Leuk om de verschillen te zien. De donkere huizen van Jeanneke en de hele lichte van mij. Ik vind het toch wel heel prettig om de huisjes op de machine te naaien, dus dat ging niet zaterdag....je wilt ook gezellig kunnen kletsen!
Ik had me dan ook voorgenomen om een hele voorraad lucht aan te leggen. Dit is genoeg voor zo'n 180 huisjes, dus dat is heerlijk. Het snijden van de andere delen met de kleurtjes is elke keer leuk, maar dat aftekenen is echt werken, dus dat kun je beter in goed gezelschap doen.

 Ook hadden we het al over de rand van de quilt, er moet toch wel iets nog omheen. Zelf dacht ik aan een gehaakte rand, maar dat was niet subtiel genoeg van regulier haakgaren. Misschien met quiltgaren? Aangezien er ook een geklost huis in komt, opperde iemand (Jeanneke?) dat ik natuurlijk een kantje kan klossen....
Dat laat me dus nu niet meer los en ik ben al aan het kijken naar een eenvoudig patroon (het moet wel een beetje opschieten), dat met kleurtjes kan.... Hoeveel meter? 8 of zo?
Ach, dat kan ook nog wel even tussendoor.

Veel quiltplezier, lekker met een werkje in de tuin
Françoise

1 comment:

  1. Weer hard gewerkt Françoise!
    Wat een leuk idee om er een geklost randje om te doen.

    Groetjes, Suzanne

    ReplyDelete