Monday, December 14, 2015

Opruimen en plannen voor 2016

Terwijl de Kerstman steeds een stapje dichterbij zijn huis komt, wordt er hier in huis opgeruimd.
Je kent het wel zo'n sneeuwbaleffect:
Het begon met het feit dat we boven in alle kamers nieuwe ramen kregen (dubbel glas in plaats van enkel glas). In alle kamers moest alles, tegelijk, van zijn plek. De ruimte bij de ramen moest behoorlijk vrij zijn voor de werkmannen.
Allerlei dingen gestapeld en vervolgens over stof...
Het gaf een hoop onrust.
Ook in mijn hoofd werd het er onrustig van.
Als het dan toch een chaos is...laten we dan ook maar een paar kamers 'ruilen'. 
Dat betekent dan nog meer chaos. Meteen heel, veel boeken uitgezocht, de inhoud van kasten nagekeken en vuilniszakken gevuld met spullen die weg mogen.

Gelukkig heb ik goede hulp van deze mannen. Uur na uur hebben ze mij geholpen om vanuit chaos weer fijne kamers te maken en werkplekken te creeëren. Er staat nu op mijn kleine werkkamer boven een naaimachine weer startklaar voor gebruik. En zowaar heb ik alweer een paar naadjes gestikt.
Ik krijg na al het breien, haken en borduren weer helemaal de quiltkriebels. En als ik projecten afmaak, creërt dat ook weer ruimte en overzicht.

De bovenstaande foto hoort bij een nieuw project dat in maart 2016 begint. Ik droom over allerlei kleuren, combinaties van chique tot hip, van koninklijk tot antiek...
Ik ben er nog niet over uit.
Later meer over dit nieuwe project.
Ook 2016 wordt dus niet het jaar van alleen maar dingen afmaken.

Nu eerst nog even verder met opruimen.
Veel quiltplezier,
Françoise

1 comment:

  1. Hoi Françoise, wat ontzettend goed. Misschien wel fijn dat je er door de ramenklus als het ware naartoe werd geleid! Succes met het afronden ervan. Toch ook nog ruimte voor het creëren van wat kerstsfeer in huis? En dat nieuwe project, hebben wij daar ook nog wat aan? Vriendelijke groet, Anita

    ReplyDelete