Monday, October 22, 2012

En toen...

...was de herfstvakantie alweer voorbij. De nieuwe vloer ligt in de kamer...wat een klus dat verhuizen van al die spullen...op woensdag hadden we echt een middagje Efteling verdiend. Donderdag was een gewone werkdag en op vrijdag....gingen we naar Legoworld in Zwolle. Een heel Lego spektakel in de IJsselhallen. Nou kende ik deze hallen wel van de handwerkbeurs, maar die is dan toch maar klein (en een stuk goedkoper als consument). Er waren veel, heel veel Legoblokjes...en er was van alles te doen. Vogelhuisjes bouwen bij Natuurmonumenten, ook nog een heuse bouwwedstrijd...schatzoeken...(zoek tussen de Lego blokjes)...

Stands met collector items en losse onderdelen...nu is de roldeur van het oude politiebureau weer compleet (het is net zoiets als nog zoeken naar een stukje van een bepaalde stof), maar ook heel veel Lego-fantatiekelingen die al hun treinen hadden uitgestald en lieten rijden. We hebben er heel veel gezien.

Nou ja, als je 6 bent en van Lego houdt...dan stuiter je de dag door en kunt 's avonds niet slapen. We gingen niet naar huis, maar door naar Diever. X wilde eigenlijk naar huis, want hij miste zijn Lego zo! Gelukkig had Maaike ook nog van deze blokjes.

Het weekend werd besteed aan het manuscript voor het boek, waarbij de aandacht lag bij alle illustraties en foto's. Nu hoeven we deze laatste niet zelf te maken, maar we moeten wel exact aangeven waar we wat en hoe willen hebben. Dat was dus het hele weekend achter de laptop en goed op punten en komma's letten....En dan zie je toch weer een foutje of iets wat nog even anders kan...Nu mag het nog, na het inleveren niet meer....

Dus er was geen tijd voor lapjes....draadjes etc....Oja, toch wel even 's avonds. De bies moest om mijn Rozenquilt (voor het boek) en die is nu dus helemaal af....maar ja, daar dus geen foto van.

Nu de les van morgen voorbereiden: Handquilten. Mijn quiltwerk ligt al klaar, moet ook nog een topje spannen...twee vliegen in één klap dan. Ik heb er zin in.

Veel quiltplezier,
Françoise

1 comment:

  1. Ik moest gister ook weer aan t werk :( Over 9 weken is het Kerstvakantie!!
    Mijn buurman gaat ook naar Zwolle..(idd een duur grapje)lego blijft gewoon altijd leuk. Toen ik onze lego ging uitzoeken/sorteren om op te bergen zaten we zó met zn allen te bouwen!
    Succes met de laatste boek-loodjes!

    ReplyDelete