Monday, June 4, 2012

moving boxes, fabrics en meer

In huis is het één grote puinhoop: dat heb je met intern verhuizen...en ik moet ook tussendoor nog wat kunnen vinden...want alles in één dag dat gaat niet lukken. Dus dozen hier, planken daar, naaimachine tussen laptop en strijkplank...
Maar wat je allemaal tegenkomt in al die dozen...een heleboel UFO's, projecten waar ik ooit aan begonnen ben...alle stofjes erbij...en ik weet dat ik sommige projecten echt nooit af ga maken. Dus: de genaaide blokjes in de kliko (ja, jammer, maar dat is de snelste manier om op te ruimen) en de overgebleven stoffen terug in de voorraad. Ik zie al weer nieuwe huisjes ontstaan.
Het weer was natuurlijk perfect voor binnenwerk, maar toen ik het vakantieschrijfboek van FLOW zag liggen heb ik dit lekker gekocht als voorpret voor de vakantie.
Er staat een mooi artikel in over projecten in 365 stappen. Elke dag een kleine opdracht, die identiek is en uiteindelijk zal dit tot iets groots leiden.

Het ging er niet zo zeer om wat je doet (een voorbeeld was elke dag een foto maken van je kopje thee), maar de terugkomende bezigheid die na een jaar door de herhaling toch iets heel bijzonders heeft....en natuurlijk dacht ik direct aan onze huisjes.... helemaal geen gek idee om dit echt elke dag even te doen...wie weet gaat me dit in de tweede helft van het jaar lukken...

Elke dag nu een paar huisjes....en wat achterstand van de mysterie wegwerken en natuurlijk het nieuwe deel...

Veel quiltplezier,
Françoise

6 comments:

 1. Heb hier ook een interne verhuizing op stapel staan, krijg eindelijk een eigen kamer voor mijn naaispullen! Komt me bekend voor van al die projekten. Tip voor de volgende opruimronde: stichting Verdanda kan vaak wel iets met je blokken of UFO die echt een UFO blijft. Succes met de enorme klus die je te wachten staat, want wat krijgt een mens toch veel spullen en waar laat je al die winkelspullen strakjes?
  Groetjes
  Marina Fluit

  ReplyDelete
 2. Het komt allemaal goed. Niet te veel willen en de dingen gewoon nemen zoals ze op het ogenblik zijn.
  Je atelier wordt vast prachtig!!
  Tot vrijdag,
  Rose-Anne

  ReplyDelete
 3. Hoi Francoise,

  succes met al je interne en externe verhuisperikelen.

  groetjes

  Wietske

  ReplyDelete
 4. Ha! ik heb onlangs ook een paar eeuwenoude ufo's weggemikt :) ik was het stadium van 'zonde' wel voorbij...
  Leuk vakantieboek; ik had het net met boodschappen doen ook in mn handen. Flow is trouwens ook best een aardig tijdschrift.
  Succes met de verhuizing!

  ReplyDelete
 5. Heel veel succes met je interne verhuizing, lekker aan-rommelen!
  Succes met je goede voornemens!

  ReplyDelete
 6. Wie van ons tweetjes zit er dieper in de rommel? Jij of ik?
  Wij zijn aan onze overzeese verhuizing begonnen. Ik heb 10 grote vuilniszakken gevuld met stofjes en meters stof naar ons Quilters Guild gebracht om goede doel quilts te maken. Mijn quiltkamer ziet er uit als een slagveld...
  Nog 2 weken en wat er nog over is van mijn quiltkamer gaat in de Overzee-container en dan de zee op om 5 weken daarna weer uitgepakt te worden.
  Wat zal ik blij zijn als ik weer mijn eigen plek heb.
  Francoise ik weet zeker dat jij je eigen plekje eerder klaar zult hebben. Heel veel sterkte!

  ReplyDelete