Tuesday, May 31, 2011

Wonderful weekend


After a wonderful weekend I can tell you that I had some new ideas....
The first idea had to do with the new mystery. Do you see that little piece of paper on the left? It has the first idea of the design on it..... It happened after a nice day at the Quiltcafé.

Na een heerlijk weekend met zon, water, kunst en helemaal geen computer (wel lapjes natuurlijk) kan ik verklappen dat ik een paar nieuwe ideeën heb....
Het eerste idee heeft te maken met de nieuwe mysterie. zie je links op de foto dat kleine puntje papier? Hierop staat het eerste ontwerp voor de mysterie Carrousel....zomaar om tien voor vijf op zaterdagmiddag na een heel gezellige dag in het quiltcafé.

And I started a new project..... (do not say anything)....it is a perfect holiday/scrap project. It has two templates, two colourgroups, it fits with a bossche rol and you can let it grow... I will give you the pattern later this week.

En ik ben aan een nieuw project begonnen (zeg maar niets)....het is een perfekt vakantie/restjes project. Het heeft twee mallen, twee kleurgroepen, het past uit bossche rollen en je kunt het gewoon laten groeien. Het patroon later deze week op mijn blog. Het is echt een project om met de hand te maken, het doet me ook denken aan de vingerhoedjes rage die door het land waart. Mocht je daar niet aan begonnen zijn, dan is dit een leuke variant. Wie doet er mee?

Veel quiltplezier,
Françoise

Thursday, May 26, 2011

Holly Holderman

The fabrics I mentioned yesterday: if you go to Holly Holdermans blog you will find them all at the right side...

De stoffen waar ik het gisteren over had (en die ik allemaal heb besteld...!): ze staan nu op het blog van Holly Holderman. Aan de rechterzijde kun je Pam Kitty aanklikken en dan kun je ze allemaal groot op je scherm zien. Is dat niet leuk? Wat dacht je van een pakket met alle stoffen op formaat 21 x 21 cm? Dat zal rond de € 50,- kosten. Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden.  Of een hele grote Bossche bol met alle stoffen, ca. € 100,-, dat lijkt mij ook erg lekker?

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, May 25, 2011

What have I done?

Yesterday there was a rep at my store and he had nice fabrics....not a little bit nice, but very nice. It was a new lakehouse collection.....due to arrive in december/january. The whole collection  is made up of 63 fabrics and I could not choose.....so finally I ordered them all.
If you go to hollyholderman.typepad.com and have a look at her booth (Salt Lake city) you see Pam Kitty and that is the idea of the fabrics.

Gisteren heb ik heel veel leuke stoffen besteld.....o,o...ik kon gewoon niet kiezen. Lakehouse heeft weer een prachtige serie die in december komt....als je op bovenstaande link klikt kun je een klein beetje zien hoe de sfeer is.... (de poster met de kat, Pam Kitty, is een sfeerimpressie). als de stoffen op de website staan, zal ik het laten weten.....
Mmm....ik zal een quilt verzinnen en workshop in 2012......

  
Stoffen voor een artikel in Quiltnieuws (september), ook weer leuk om mee bezig te zijn

Ineke is achter mij aan de grote tafel een quilt aan het spannen. Dit is de achterkant.
 Voor de voorkant mag je haar eigen blog kijken (Pentagram)
Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, May 20, 2011

Feestweek

As you can see there is a special page with information about our festivities in August. This has to do with our 10 year anniversary. If you click on the tab, you find everything you want to know.

Zoals je kunt zien is er een aparte bladzijde met informatie over de feestweek . Boven aan de bladzijde staan nu tabs voor verschillende onderwerpen....Natuurlijk kun je ook het een en ander vinden op de website. We hebben voor de feestweek ook mooi weer besteld! Inschrijven voor de activiteiten kan via de website (workshops op vrijdag) of stuur even een mailtje naar info@quilterij,nl als je naar het Café komt en we zien natuurlijk ook graag een hele stapel uitdagingen komen.

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, May 18, 2011

Finished Quiltshop

Hoera!!!!!!!
My first block of the Homespun mystery is finished. I changed some details and had a lot of fun with my quiltshop. Next is the Post Office. I think I have to find some fabrics in my stash: not tomorrow,but immediately. I cannot wait.

Hoera, het eerste blok is klaar. De dames zijn op weg naar de quiltshop. Een paar details heb ik veranderd. Zo heeft een dame geen machine mee genomen voor de les. Zou ze met de hand werken of een machine in de winkel hebben gereserveerd. Welke lapjes zouden er in de mandjes zitten? Het volgende blok is het postkantoor. Ik ga nu meteen lapjes uitzoeken....ik kan niet wachten tot morgen of zo....

Kan ik meteen ook stof uitzoeken voor mijn Quiltnieuws project. Het ontwerp voor het septembernummer moet 15 juni af zijn. Dat schiet al op, maar komt goed. Misschien iets in herfst kleuren? Heb ik die wel eigenlijk...ik ga eens wat bij elkaar zoeken.

Veel quiltplezier,
Françoise

Tuesday, May 17, 2011

Jubileum part 5

A little bit to late, but here you see the jubileum quilt including part 5.

Een beetje te laat, maar hier is dan het jubileumquiltje met deel 5 er ook bij. Nog een deel te gaan en dan aan het quilten!

Veel quiltplezier,
Françoise

Rozetten

Here some of the 'rozetten' I was sewing during the show at Veldhoven. Small and big. I use scraps from my basket at home and I think it is for a new quilt. The little ones are for one of the borders. Size etc? I have no idea....

Hier een paar van de rozetten die ik tijdens de beurs in Veldhoven heb genaaid. Een leuk klusje voor op de beurs met altijd veel belangstelling. Inmiddels als een stapeltje gemaakt, maar kan nog wel even doorgaan. De kleintjes zijn in ieder geval voor een rand van een quilt. De maat? Ik heb nog geen enkel idee.
Mijn eerste blok van de Homespun mysterie is bijna af....gelukkig maar, want deel 3 ligt al te wachten. Zo loop ik natuurlijk niet in. De mysterie Patch Parade komt langzaam weer in een goed vaarwater. Bij 4 delen had ik nog maar weinig gedaan: inmiddels zijn er 2 klaar....o ja, en de strijk was vorige week ook helemaal weg. De boel buiten gezet, radiootje aan en het was zo gebeurd.

Tijdens het wegwerken van al de achterstallige delen waar ik niet meer bij na hoef te denken, want gelukkig had ik wel alles netjes in zakjes opgeruimd...komen de ideeën voor de zomer en het nieuwe seizoen. Het borrelt ontzettend. Er komt vast een leuke kerstworkshop en natuurlijk red de restjes.
Ik hou jullie op de hoogte!

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, May 11, 2011

PBS-syndrome?

If you think what is she talking about? PBS means: Projects Behind Schedule.... that's something different from Work In Progress or Unfinished Objects. My plan for today is to make a list about my PBS.
It has a lot to do with the mystery. I have to do a lot of work, I think I have 4 months of work ......

Als je denkt wat is er aan de hand: Ik heb gewoon wat projecten die achter op schema liggen....dat is wat anders dan WIP's: Work in Progress, dan ben je gewoon bij of een UFO: Unfinished: ja dan ligt een quilt gewoon ergens in een doos te wachten op betere tijden....

Mijn lijstje:
Sweet pieces: Aplliqué border
Homespun mystery: block 1
Patch Parade: 4 parts....( I made every months only 1 block instead of 4 or 8)

And what do you think of the housekeeping list: I keep it short: I have a lot of ironing to do....
I think I start with this: in the garden!

And a last view on the quilts, Veldhoven last week

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, May 9, 2011

Veldhoven 4

Zo, het zit er weer op. Alle spullen in de winkel geschoven, die vinden we dinsdag wel weer.
Mocht je nog wat sfeer willen proeven van de kampioenschappen, ga dan naar:www.oeqc.eu. Hier zijn foto's en films te vinden. Kun je meteen de data van volgend jaar noteren. Dan elke dag een uur langer open...meer tijd om alles te bekijken!
Ik ga eens kijken welke projecten mijn aandacht behoeven: ik geloof dat ik met de mysterie Patch Parade nog aardig wat in te halen heb en voor buiten ga ik verder met mijn applicatie blok uit Home spun, daar loop ik ook mee achter.....

Veel quiltplezier,
Françoise

Saturday, May 7, 2011

Veldhoven 3

Vanmorgen was het in eerste instantie buiten warmer dan binnen, maar dat veranderde in de loop van de dag! Al die quilters met adrenaline in hun lijf bij het zien van al de quilts en alle verleidingen bij de winkels.
Wij hadden het vandaag weer erg leuk, gezellig en veel enthousiasme van iedereen. Men is soms echt verwonderd wat de verschillende stofkeuzes met een patroon doen. Extra patronen printen was nog niet nodig. Wel ratelt de printer nu hier naast mij voor extra rozetten  en hollandse tulpen. Kreeg net al een mailtje van iemand uit Duitsland die spijt had gisteren het patroon voor de rozet niet gekocht te hebben. Wat kost opsturen en de prijzen van een bossche rol. Dat is nog eens leuk. Ik ga dus vrolijk verder met rozetjes naaien.

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, May 6, 2011

Veldhoven 2

Deze bus staat elke dag bij de ingang van de quiltkampioenschappen....hij wordt elke dag bijgevuld en natuurlijk hoop ik dat het heel hard nodig is!

Ook vandaag weer veel enthousiaste mensen, die mijn engeltjes hebben bestookt met vragen over de mysterie.

Ben weer verder gegaan mijn mijn rozetjes, het wordt een echt beurs project. Ik zat naast de bak met zigzagband en lint....en opeens was er weer een idee. Kom maar kijken in Veldhoven....

Veel quiltplezier,
Françoise

Veldhoven 1

Wat hangen er weer veel quilts.....veel wedstrijdquilts, maar de gastcollecties zijn zeker zo interessant om te bewonderen. De aanloop bij onze Home, Sweet home quilts was gisteren erg leuk. Mandy en Saskia hebben de boel al goed onder de aandacht gebracht. Helaas ben ik in alle drukte vergeten een foto te maken van deze twee stralende dames!
Vandaag een nieuwe dag, ik heb er weer zin in.

Veel quiltplezier,
Françoise

Thursday, May 5, 2011

Theme new mystery

The next mystery is going to start in November: but the theme is there

Carrousel

De volgende mysterie start in november, maar het thema is alvast bekend.
Verder nog helemaal geen details over ontwerp, grootte en prijs. Ga maar vast lekker dromen. Ik doe dat ook en dan komt het patroon opeens op papier.

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, May 4, 2011

Opbouwen en herdenken14 quilts op weg naar Veldhoven....allemaal in de auto en wel de gordels om!
Inmiddels hangen alle quilts keurig in Veldhoven op hun plaats. Al diverse mensen hebben langs de quilts gelopen en ze bewonderd. Standhouders hebben soms nog even tijd voor een rondje.
Het ophangen ging gemakkelijk en daarna heb ik ook mijn stand rustig kunnen inrichten. Na het eten weer terug naar huis....tijd om te gedenken, het is immers 4 mei.

Niet voor achten thuis, dus onderweg een plekje gezocht, even voor acht uur de snelweg af en dan sta je op een klein plekje onderaan de afrit bij Best te wachten....er staat al één auto en er komen nog wat auto's bij, zo even in de berm. Na de twee minuten stilte rijdt iedereen direct weer verder. Ook al is het dan even een beetje raar om zo te stoppen, ik vind het bijzonder om daar dan toch even te staan met wat anderen automobilisten en te gedenken. Ik denk dan niet alleen aan alle mensen die al overleden zijn, maar ook aan de militairen die nu in het buitenland zijn op vredesmissie. Een bekende is afgelopen vrijdag voor een half jaar naar Afghanistan vertrokken en dan zijn vrede/oorlog toch net even wat dichterbij.

Morgen mogen we onze vrijheid vieren: de vlag gaat in top!
Françoise

Tuesday, May 3, 2011

Finished

Woorden zijn overbodig......

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, May 2, 2011

Hoera!!!!!!

Nee, er is niemand jarig (tenminste niet iemand die ik ken...), maar het quiltwerk van mijn Fabricwonderland is af. Vanmorgen de laatste steken op de machine gedaan. Gisterenavond ging het net niet meer lukken (dat was mijn streven). Ik merkte dat ik het zo graag nog af wilde hebben voor het slapengaan, dat ik steeds sneller ging en het niet zo mooi werd. Toch maar gestopt, 8 uuur geslapen en toen snel weer verder. Met quilten alleen ben je er immers niet. Tunnel en bies moeten er ook nog aan.... ook die zitten er aan. Nu kan ik op de bank met de quilt op schoot om met de hand tegen te zomen. Vanavond een goede film opzetten en dan doorwerken tot het klaar is!

Gisteren ook nog alle latten gezaagd voor de quilts voor de tentoonstelling in Veldhoven...even wat lichamelijke arbeid is nog niet zo slecht na stilzitten achter de machine. De quilts liggen lekker op mijn strecher...dat wordt dus niet zonnen vandaag.

Ik ga gauw weer aan de slag; ook het huishouden roept en vakantietas voor zoonlief moet nog worden ingepakt: Lekker naar opa en oma, fiets mee.....knuffels etc.

Veel quiltplezier en tot ziens in Veldhoven?
Françoise