Saturday, November 19, 2011

Punt en lijn

Yesterday I had a half day off. First I had to bring my son to his grandparents in Rotterdam. Afterwards i travelled to The Hague, to my mother: we have a quiltcours this weekend.
I decided to travel by Naaldwijk: there is a new quiltshop: just to have a look. Nice shop: not my choice of colour (there was not so much colour...), but nice to see.
Their was a class busy and I heard a familiar voice....it was Ted Storm....and her famous appliqué course. For hand appliqué I use her methods. It was nice to meet her there. She showed me her work in progress on her iPad: as allways: WOW.
One of the students was Marcha. I recognised from her blog. It was nice to meet you too, Marcha!

And the course is with Dineke Ugen and this weekend we are working with point and line
We had to design with black and white paper.... a lot of cutting,looking, thinking etc

At the end of the day I had this flower. Tomorrow is the translation to colour and fabrics.....

Gisteren via Rotterdam en Naaldwijk naar Den Haag.
In Naaldwijk bracht ik een bezoek aan de Quilthoeve, een nieuwe quiltwinkel. Gewoon om eens even te kijken en te proeven...het is fijn als je een klant gericht kunt doorsturen als je zelf een bepaalde stijl niet hebt of een stukje stof is op....
In de lesruimte hoorde ik een bekende stem: Ted Storm was daar aan het lesgeven. Dus snel even naar binnen geglipt en gezien wat ze aan het doen waren....hard aan het werk: appliqueren. Deze cursus heb ik jaren geleden ook gevolgd en de techniek gebruik ik ook basis bij het appliqueren en het aanleren van de eerste beginselen.
Een van de cursisten was Marcha: ik ken haar van het bloggen.
Leuk om elkaar te ontmoeten!

Vandaag alleen maar aan het ontwerpen geweest met papier. Heel veel strookjes wit geknipt en op zwart geplakt.....Je ziet hier het eerste en laatste plakwerk. Morgen aan de slag met stoffen en garens. En dan ook met kleur natuurlijk.

Veel quiltplezier,
Françoise

1 comment:

 1. Pas maar op dat je dadelijk geen nieuw virus oploopt, strookjes plakken ;-)
  Ziet er nu alweer leuk uit.
  Is dit het uitgangspunt voor de stofjes morgen?
  Ben benieuwd.
  Fijne dag morgen.
  Groet Mandy

  ReplyDelete