Thursday, June 1, 2017

Van alles te doen: wat gaat het worden?

Lastig kiezen is het soms: elk weekend zijn er evenementen waar je naar toe kunt. Worden het asperges bij familie of een brocante markt? Wordt het varen met een sloepje over de Vecht of een breifestival in Arnemuiden?
Dilemma's, dilemma's.

Maar over het volgende hoefde ik niet zo heel lang na te denken: hoogste tijd voor een reisje naar het Noorden des lands.

Eerder deze week zat de Nieuwsbrief van Maaike in mijn mailbox (ik wilde schrijven: viel de Nieuwsbrief op de mat, maar dat is toch niet meer zo van deze tijd...):

Zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017

Open Huis bij Atelier Maaike Bakker

Dat betekent extra aandacht voor:


  • de quilts uit het nieuwste boek van Maaike: Quilts naar William Morris. Quilts geïnspireerd door het werk van de 19e eeuwse Engelse kunstenaar William Morris
  • onze speciale gast: Corrina Kleter van knoopjeswinkel FUNNY BUTTON uit Hoogland (bij Amersfoort). Corrina neemt haar bijzondere knopen en knoopjes mee en laat zien op wat voor leuke manieren deze knoopjes in quiltwerk (of ander naaiwerk) kunnen worden ingepast. www.funnybutton.nl
  • het project Quilts voor Vluchtelingen
Deze open dagen zijn onderdeel van de tweedaagse Kunstwandeling Diever: een wandelroute van circa 4 kilometer langs de ateliers van circa 20 verschillende kunstenaars. Diverse technieken komen aan bod, onder andere: textiele werkvormen, schilderkunst, fotografie, keramiek en beeldhouwwerk. Je bent beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op de Van Osstraat 4A in Diever! Met vriendelijke groet,
Maaike BakkerDaar gaan we dus heen volgend weekend! Het project Quilts voor Vluchtelingen draag ik een warm hart toe. Diverse quilts die hier op een niet gebruikte stapel quilts lagen hebben hun weg die kant op al gevonden.
Meer weten over dit goede doel: je vindt ze op Facebook.

Maar er is nog meer te doen: als je dan toch op weg bent, misschien vanuit het Zuiden: er is ook het Textiel Festival Weerribben, voor meer info:  www.textielfestivalweerribben.nl. Ik heb even gekeken op de website en daar is ook van alles te doen.
Eens kijken of ik Mr. X kan verleiden op onze terugreis zondag...

Nu blijft de vraag nog: Wordt het komende zaterdag "met-een-sloep-over-de-Vecht-varen-weer"?

groet,
Françoise1 comment:

  1. Françoise, morgen wordt het echt sloepenweer...ga maar lekker varen over de Vecht prachtig.
    Gr. Coco

    ReplyDelete