Sunday, January 31, 2016

Op schema

Er zijn van die weken dat je zo lekker op schema kunt liggen.
Op maandag leek het wel lente. dat vonden de krokussen in de voortuin dus ook.

Op woensdag was er heerlijke post: het pakket voor de mysterie is binnen!
 Nog even van genieten voordat ik de stoffen ga wassen. Er zit gevaarlijk batikblauw bij, daar heb ik zo mijn ervaringen mee...

En met allerlei nieuwe projecten in het vooruitzicht, moest er worden opgeruimd, ruimte gemaakt en kwam ik een blok tegen (als laatste van de 8 uit een serie) dat nog steeds niet af was.

Nu inmiddels dus wel!

Dat ene blok was echt blijven liggen: de andere 7 waren allang af.
Hier zie je ze allemaal nog even bij elkaar.Maar hoe zal ik ze nu eens aan elkaar gaan zetten? Wat doe ik er bij, tussen, langs?
Ik weet het nog niet. De blokken zijn in ieder geval af...en over de rest denk ik nog even na.

Van mijn donderdagavond quiltcursisten/vriendinnnen kreeg ik dit prachtige boek. Als tegenprestatie ga ik een nieuwe quilt ontwerpen die we allemaal kunnen maken.
O, wat een heerlijk boek. Prachtige vesten staan er in...ik ga er eerst lekker van genieten en dan eens beslissen welke ik ga breien.

Eerst poets ik mijn Noors op en brei een paar polswarmers uit het boek. Kan ik een beetje oefenen op het Noors en hoe het boek te lezen.
Het garen past bij de sjaal die ik brei (sampler II van Wieke van Keulen), wordt dat meteen een mooi setje.
Natuurlijk moest er meteen gerekend worden want het garen heeft niet dezelfde dikte als het garen in het boek, maar dat vind ik niet erg. Ik hou wel van dat gepuzzel.

En ondertussen ben ik ook met een nieuwe quilt begonnen. Het spookte al wat langer door mijn hoofd, maar door mijn nieuwe breiboek werd ik extra geïnspireerd...
En het was er prima weer voor dit weekend.

Veel gedaan dus, voor mijn gevoel lig ik helemaal op schema!

Fijne week,
Françoise

Sunday, January 24, 2016

Nieuwe quiltjes

Lekker gewerkt aan deze quiltjes.
De eerste is het voorpret-quiltje voor de mysterie van Paleis het Loo.
Deze wordt door Maaike Bakker georganiseerd.


Hier even een detail, zodat je de juwelen goed kunt zien en mijn exraatje. Echte klompjes uit Madurodam met een chique kwast.

De top van dit kleine quiltje was allang klaar, maar nu meteen maar even meegequilt.
Nog even de tunnel vastzetten en verzinnen hoe ik deze in de keuken ga ophangen. Bij gebruik aan een echte Kitchenaid mag deze hangen en mij inspireren bij het bakken.

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, January 22, 2016

Koninklijk blauw en prinsessenroze

Soms ben je snel klaar met stof kiezen, een andere keer denk ik er wat langer over na.
Het eerste project waarvan ik mijn dozen met stof heb opengetrokken is het mysterie van Paleis het Loo. Dit project start in maart en ik moet mijn stofkeuze dus gaan maken.
Het is geen quilt die met fat quarters gemaakt wordt, dus ik denk goed na!
Hier een eerste keus met wat stofjes uit de voorraad als inspiratiebron.
Koninklijk blauw, prinsesseroze en Hollands oranje.


Van Maaike kregen we alsvast een opwarmertje. Ik ben blij dat ik weer zo'n zin heb om met stof te spelen. Dat gevoel is toch wel een beetje weg geweest, maar komt weer terug!

Hier liggen alle stukjes klaar. Ze zijn inmiddels aan elkaar genaaid en morgen kan het quiltwerk beginnen.

Dit is de stofkeuze voor de splendid sampler. Bij de stofkeuze een paar restricties gesteld;
geen wit
geen rood
geen roze
en 
geen oranje.
Deze zitten al in zoveel quilts waar ik ook nog mee bezig ben...het bovenstaande is een goede tegenhanger. 

Mijn polswarmers zijn inmiddels klaar en meteen goed in gebruik.

En van de restjes (van de restjes) ga ik nog een muts breien. Zo komen we de winter wel door.

Veel quiltplezier,
Françoise

Sunday, January 17, 2016

Voorjaar

Op mijn werktafel is het voorjaar. De afgelopen dagen heb ik Pinterest afgestruind om inspiratie op te doen voor een voorjaarswerkje. Er mag weer een pagina gevuld worden van Seizoener. (www.seizoener.nl). Voor ons schoolkatern ben ik actief op diverse fronten en een daarvan is de creatieve pagina. Deze keer iets met vilt, draadjes en kralen. Mogelijke onderwerpen: kuikens en eieren!

Het licht was even goed genoeg voor een paar foto's. Nu lekker aan de slag.


Ook zag ik op Facebook alweer een leuk project langskomen. Daar waar ik de 365 days challenge aan me voorbij laat gaan (dat gaat echt niet werken), lijkt me de volgende uitdaging wel weer leuk.
Kijk maar eens op www.thesplendidsampler.com
Zijn er meer mensen die mee gaan doen?

Fijne zondag,
Françoise


Saturday, January 16, 2016

Lezen en een lijstje

Dat ding wat je hierboven ziet is een papierversnipperaar. Ben druk bezig met het opruimen van het huis. Project van 10 maanden, elke maand en ander aandachtspunt. Deze maand: de administratie.
Er kan veel weg, maar toch niet zomaar bij het oud papier.
Opruimen en ordenen staat dus op mijn lijstje voor dit jaar.

Nu zie ik op Facebook berichten langskomen van mensen die lijstjes bijhouden van de boeken die ze lezen in een jaar. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar lijkt me wel eens leuk om te doen.
Ik ga hier een apart tabblad voor maken op mijn blog. Sommige boeken vind je misschien ook interessant, andere zijn dat niet, maar wel lekker voor de ontspanning. Zo lang ik mij kan herinneren lees ik toch wel elke dag. Net zo belangrijk als handwerken.
Het boek dat hierboven staat heb ik net uit.
Net zo als zijn andere boeken ook weer een prachtig verhaal.

Op het lijstje met opruimen staan ook mijn quilts. Er zit van alles in dozen op zolder, zonde toch?
Deze drie liggen klaar voor een goed doel:
Daar krijgen ze vast een goede bestemming.

En terwijl ik opruim...droom ik verder van nieuwe quilts!
Fijn weekend,
Françoise


Thursday, January 7, 2016

Een beetje van dit...

...en een beetje van dat. Pom, pom, pom, van alles wat.
Zo voel ik me af en toe als ik zie waar ik allemaal mee bezig ben. Maar ja, het is ook allemaal zo leuk.
Het een is geschikt voor thuis, het ander voor in de kantine bij de atletiekbaan en weer iets anders voor in de auto.
Sommige dingen zijn gewoon te leuk om niet te doen.
Zo mag ik dit jaar aan twee nieuwe quilts beginnen: de ene is de Mysterie van Maaike Bakker, de ander een ontwerp van mezelf (ik heb nog maar een vaag vermoeden van hoe hij er uit gaat zien, maar er zit iets in mij hevig te broeden)
En ondertussen vliegen de dagen van 2016 voorbij. Deze stapel kaartjes heb ik op mijn bureau liggen op mijn werk. Een klein momentje van geluk iedere dag. Ze zaten bij het decembernummer van Flow magazine. Het ziet er gezellig uit. 
Als kind vond ik het al heerlijk om met vulpen te schrijven. Eindeloos vullingen kopen, in allerlei kleuren. Nog steeds is het fijn om met vulpen te schrijven, alleen doe ik het bijna nooit. Natuurlijk heb ik wel vulpennen, maar de inkt is meestal al opgedroogd voordat ik er mee geschreven heb.
Voornemen voor dit jaar: meer schrijven met mijn fijne pen. Deze pen en vulpotlood heb ik nu maar eens in mijn handtas gestopt. Alleen dat hoesje... dat is voor deze pennen iets te groot. 
Dat hoesje heb ik lang geleden zelf gemaakt. Als ik eens even terugdenk: meer dan 20 jaar geleden. De stof is van Lberty en kocht ik in Veere bij het een winkeltje met alleen Liberty spullen, zelfs het lint is bijpassend.
Gek toch eigenlijk dat ik nog precies weet waar ik het kocht, maar dat heb ik wel met meer lapjes!

Ook ben ik een klein notitieboekje aan het vullen met leuke plaatjes, recepten, visitekaartjes of een webadres dat ik nog eens wil bekijken. Al mijn tijdschriften worden een voor een onderhanden genomen en de leukste dingen haal ik eruit.
Het wordt een mooi boekje om doorheen te bladeren.
Vanmorgen weer eens wat steekjes gezet aan deze quilt. Hij moet en zal toch een keer afkomen.
Dadelijk nog een paar steekjes doen. luisterboek en kopje thee erbij.

Ook dit project vraagt aandacht...al is het elke dag maar een blaadje....

Maar ja, dan word je opeens gegrepen door al het lekkers uit Heel Holland bakt en heeft hier in de keuken het koekjesvirus toegeslagen: kerstkransjes, macarons en meringues zijn al langs gekomen in de afgelopen weken.
Ik heb nog nooit zoveel eieren, suiker en poedersuiker gekocht als de afgelopen maand!
Eigen gemaakte koekjes smaken toch wel erg lekker.

groet,
Françoise

Monday, January 4, 2016

Construeren

Tussen al het opruimen door, is er ook tijd voor andere dingen. Er wordt hier in huis van alles gemaakt, of te wel geconstrueerd.
Allereerst is daar mijn grote lap met geborduurde randjes. De randjes zijn van Soet Idee, de samenstelling is van mijzelf. In de vakantie eens even de administratie hiervan bijgewerkt. Eerst alleen wat aantekeningen op een A4tje. Nu ook een heus Excel-bestand. Dan kun je nog eens spelen met de data....

Het blauwe randje was het eerste van 2016. Na eerst het een en ander te hebben uitgehaald (verkeerd geteld en dan kom je niet uit), kon ik dan uiteindelijk weer voorwaarts. 

Ook het breiwerk blijft leuk om te doen. Elke keer weer de kleurtjes bij elkaar zoeken. Ook geen ontwerp van mijzelf...Wieke van Keulen is hier de oorzaak van!

En om mijn borduurwerk verscheen ook een hoekrandje. Dit randje hoort bij de eerste opdracht van 2016, meteen verwerkt!

Mr. X kreeg van een oom twee bakken vol met speelgoed. Een zat er vol met auto's, daar kun je er blijkbaar nooit genoeg van hebben. De andere bak zat vol met iets van Fischer-Price. Wat precies was ons niet duidelijk, maar na enig gezoek op internet kwamen we uit op de naam Contrux. Dit speelgoed werd gemaakt tussen 1987 en 1997.
Alles zat door elkaar in een grote bak. Eerst dus maar eens sorteren...

En netjes opruimen. Zo hebben we alles een keer in handen gehad, is er wat schoongemaakt en kan er gebouwd, geconstrueerd gaan worden. De laatste vakantiedag zijn er al heel wat bouwwerken gemaakt.

Hier een voorbeeld van een oude doos met dit speelgoed. Geen complete instructie-boekjes te vinden, dat was ook niet de bedoeling, maar zelf aan de slag.

Wat fijn als je met oud, nieuw speelgoed zo veel plezier kunt hebben. Het neemt natuurlijk wel weer ruimte in, maar gelukkig had ik ook veel ruimte gemaakt en ben ik daar nog steeds mee bezig.

Veel constructieplezier met wat dan ook,
Françoise