Wednesday, August 17, 2016

Sampler en quiltpraat

Met mijn Splendid Sampler loop ik achter. Meer dan de 10 blokken die ik mezelf toe sta. Het zijn er 16 om precies te zijn. Dat heb ik maandag geconstateerd toen ik eens ging tellen. Inmiddels heb ik voor alle 16 lapjes uitgezocht, getekend, geknipt en zit alles per blok in een hoesje. Nu heb ik het snel voor het kiezen.
Een deel ligt bij de naaimachine, die horen daar thuis. Het andere deel is om met de hand te doen. Prima voor de vakantie of tijdens de atletiektrainingen van zoonlief.
En terwijl ik daar zo mee bezig was, miste ik opeens het quiltpraatje. Anders heb ik daar twee keer per week bij het tartan van de atletiekbaan de gelegenheid voor, maar ja, het is nu vakantie.
(blokjes voorbereid, even checken op de website)

Dus toog ik vandaag, na wat huishoudelijke klusjes, naar 's-Hertogenbosch om me bij de bee in de winkel van Wietske (en Herman) aan te sluiten. Niet voor de productiviteit, maar voor de gezelligheid.
(Wietske wilde niet op de foto...dus dan maar de etalage waar ze voor zat.)

(bossche bollen bij de koffie, die kun je ook heel goed delen)

Er was nog een stoeltje vrij...en natuurlijk kende ik veel mensen. Oud-cursisten en klanten. Ik kende niet iedereen, maar ja, zij mij dan soms weer wel...Voorstellen is natuurlijk zo gebeurd en we noemen elkaar dan ook meteen maar bij de voornaam (waarom niet, hè Els?) 

Dat waren een paar fijne vakantie-uurtjes...nog een paar lapjes, wat naalden, een boek (voor op vakantie) en onweerstaanbare blikjes. Toen ik het thuis bij elkaar legde voor de foto, zag ik ook hoe mooi het bij elkaar kleurt.

Natuurlijk had ik mijn Splendid Sampler meegenomen en mijn Bon Appetit. 
Eén blokje van de Sampler is er weer af, de andere twee mogen nog even showen.


(en nu nog 15 blokjes te gaan)

En dan ook nog een paar detailfoto's van Bon Appetit, geïnspireerd op servies van Wedgewood, Pip, Bunzlau, stippen en nog veel meer.
 (bloemetjes in wording)
(een variatie op de Dresden Plate)


Nu mijn vakantiespullen bij elkaar zoeken. Welke projecten gaan er mee? Iets voor als het waait, iets voor onderweg, iets waar ik heel veel zin in heb, iets waarvan het fijn is als er wat af komt, iets...
Herkenbaar?

Veel plezier,
Françoise

1 comment:

  1. Het was zo gezellig!! (Enne het is een jurk geworden, was ik even blij want poe warm!) Inmiddels weer thuis, gympen aan, gesprek ging volgens mij heel goed, afwachten maar. Bedankt voor de klets en de thumbs-up! Gr Karen

    ReplyDelete