Friday, July 29, 2016

Een hoofd vol met...

Soms lijkt het alsof je hoofd overloopt met van alles en nog wat. Dat had ik eerder deze week. Zit ik op mijn werk, dan dwalen mijn gedachten af naar quilts, haken, klusjes in huis en allerlei andere zaken die niet mijn werk te maken hebben. En ben ik dan 's avonds thuis en denk lekker met lapjes aan de slag te gaan...denk ik aan de projecten op het werk, hoe kan ik dit, hoe zal ik dat?
En ik kan je vertellen dat dit absoluut niet productief is en dus niet productief op welk moment van de dag dan ook. Ik vond het zo frustrerend, er komt dus letterlijk weinig uit je handen. Het verslindt energie.

Ik ben dus op zoek naar concentratie...in het nu zijn...Het is toch veel fijner als je alles wat je doet met aandacht doet, dan komt het af, dan is het niet slordig en wel doordacht.
Natuurlijk moet ik eerst uitvinden waar dit niet kunnen concentreren vandaan komt en tegelijkertijd op zoek naar oplossingen. De eerste stap is het onderkennen van het probleem, de tweede stap er wat mee doen.

Vandaag heb ik een vakantiedagje: eerst maar eens met een sopje en de stofzuiger rond gezwaaid, zo her en der wat opgeruimd en ook al lekker op de bank met een boekje en een kopje koffie.

Eerder deze week had ik ook een lijstje gemaakt van de quilts waar ik actief mee aan de slag ben/wil.
(Ja, er zijn er nog meer, maar die heb ik maar niet benoemd, want dat wordt het een te lang, ontmoedigend lijstje). De quilts die nu op het lijstje staan (zie rechterkolom) heb ik onderhanden of wil ik weer mee aan de slag. Sommige zijn jaarprojecten waar ik wat mee achter loop. Als ik bij ben, mogen ze weer van het lijstje af.

De volgende stap: Een lijstje maken van mijn brei- en haakwerken. Ook hier ga ik er niet meer dan zeven opzetten. Ik vind het wel een mooi getal, dit dan terug naar vijf...O ja, en dit kan ik ook nog voor borduren doen...En als ik dan eens streef naar lijstjes van vijf? Dan blijven er toch nog 15 projecten over om uit te kiezen...Als dat niet genoeg is.

Want natuurlijk wil ik wel afwisseling: voor onderweg, voor op de bank, voor overdag, voor 's avonds, iets makkelijks, een uitdaging, een puzzel, een nieuwe techniek. Afijn, je herkent dit vast.

Lijstjes maken is een van de dingen die helpen bij het concentreren heb ik gelezen, en korte tijdsdoelen stellen voor een klusje...
Als je handige tips hebt voor mijn probleem: ik houd me aanbevolen.

Alle blokken die je hier ziet, zijn van de Splendid Sampler.

Veel quiltplezier,
Françoise

3 comments:

 1. Zo herkenbaar Françoise! Lijstjes helpen mij ook, maar soms loopt mijn hoofd over van de lijstjes... Ik probeer tegenwoordig ’s avonds voor ik ga slapen een handwerk/quilt project klaar te leggen voor de dag/avond erna in de hoop de rest uit mijn hoofd te bannen en me overdag te concentreren op andere zaken. Succes!!

  ReplyDelete
 2. Ik heb dat ook gehad, hoe het komt weet ik niet, maar gelukkig gaat het bij mij weer wat beter. Al wil ik nog wel te vaak te veel willen. Maar goed, het komt vast wel weer goed hoor.
  Succes

  ReplyDelete
 3. Heel herkenbaar! Wat bij mij nog wel eens werkt is mezelf tijdens het afdwalen toe te staan max. 10 minuten hier aan toe te geven en dan in m'n opschrijfboekje opschrijven wat door m'n hoofd gaat, wat me puzzelt en besluiten met het boekje dicht doen het daar te parkeren, totdat ik op een ander moment van de dag er meer tijd voor heb. Een dagje vrij nemen om wat orde op zaken te stellen zal je ook goed doen. Het gaat ook weer over, die "overflow".

  ReplyDelete