Friday, February 20, 2015

Van alles wat

De tijd vliegt voorbij...De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met haken, op Facebook kwam ik een patroon tegen en nadat ik gekeken had naar het origineel was ik meteen 'hooked'. Toer na toer is er al onder mijn handen vandaan gekomen, zo leuk, ik kon gewoon niet stoppen.

Hier zie je het eerste begin. Spannend of het zou lukken met mijn garenkeus. Ik haak met twee draadjes Aurifil garen, de ene is de katoenen Mako 12 die je ook gebruikt voor het quilten en borduren, de andere draad is Aurifil wool/acryl. Dit alles met haaknaald 1,5, dus het fijne werk.
Het eerste begin was al leuk: het gaat dan per toer ook zo lekker snel, dus een volgend kleurtje is snel aan de beurt.

Hier zijn er al weer een aantal toeren bijgekomen. Hij is nog steeds rond.

Deze foto is op een mooi zonnig, helder moment gemaakt. Hier komen de kleuren goed tot hun recht. Een heel verschil met de foto's die ik 's avonds heb gemaakt of op een grijs moment. Inmiddels is het werkstuk vierkant geworden met prachtige details. Echt elke ronde een verrassing en ik verbaas me er over dat je dit kunt verzinnen.

Dit is de huidige status, ruim 30 x 30 cm groot of klein, het is maar hoe je het bekijkt. Van vierkant verandert het werkstuk in een rechthoek. Wat zullen de komende weken brengen? Nog 15 weken te gaan in deze mysterie Sophie's Universe.
Ondertussen was het hier in het zuiden ook nog Carnaval. Zelf heb ik er niet zo veel mee. Op school bij Mr. X is het altijd een hele happening: er wordt een raad gekozen en prins/prinses. Deze raad moet uiteraard vergaderen (met cola en chips, hoe cool is dat) over de regels en wat heel belangrijk is: het thema van het feest. Vorig jaar hadden we Brazilië, dit jaar waren het Stripfiguren.
Mr. X ging als Kuifje, er werd dus nog een hele zondag besteed aan het maken van een prachtig kostuum, inclusief Bobby (met dank aan Oma!)

Ondertussen heb ik ook nog wat punten gesneden voor mijn Dear Friends, dat inspireert om er weer meer verder te gaan. Uiteraard ben ik nog lang niet aan de rand toe, maar soms past zo'n punt naar net uit een restje stof, dan kan het maar vast klaar zijn.

Ook de randjes per week probeer ik bij te houden. Ze komen in een log cabin en het is dus wat zoeken naar de juiste plaats en werkvolgorde. 

En tot slot elke week een brei-opdracht van de Retro sampler.
Tot nu toe lukte het me goed om bij te blijven met het borduren en breien, maar dat haken gooit wel wat roet in het eten... maar dat lost zich vanzelf op: ook hier een patroondeel per week en ik heb de achterstand bijna ingelopen.

Verder is het me zowaar ook nog gelukt om wat draadjes te quilten, mijn ramen te lappen (binnen) en vakantie te houden. Je snapt wel dat er weinig tijd overbleef om te bloggen. Een berichtje op Facebook of Instagram is toch net wat sneller geplaatst.

Morgen staat een dagje lesgeven in Putten op het programma: Machinaal quilten.
Speciaal voor de gelegenheid heb ik nog wat voorjaarspatroontjes getekend, want al lijkt het er vandaag niet naar: volgende maand wordt het toch echt Lente.

Een fijn weekend gewenst,
Françoise

ps. Het breipatroon dat ik in mijn vorige bericht noemde is een kooppatroon...dat gaat dus een mysterie blijven. Maar goed ook: dan kom ik niet in enige verleiding.

3 comments:

  1. Oooooooooh Françoise, wat mooi dat haakwerk! WOH!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Geweldig haakwerk. Ik doe het je niet na.

    ReplyDelete
  3. Ik had het al uitgebreid bewonderd op Instagram, maar dat het zo fijn garen was zag ik toch niet. Extra leuk!

    ReplyDelete