Monday, November 17, 2014

Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein

De laatste beurs van dit jaar zit er op...altijd weer een onderneming: quilts op tijd af...kaartjes maken, quilts ophangen (trapje op, trapje af)...en dan drie dagen achter elkaar op de beurs. Boterhammen smeren, thee in de thermoskan, telefoon mee (niet vergeten foto's te maken) en natuurlijk de portomonnee (je weet maar nooit wat je tegenkomt).
 In de grote kale hal hingen alle quilts vrij in de ruimte: ook de achterkant is dus belangrijk bij een quilt! Het gaf een mooi transparant geheel, modern en ruimtelijk. Op deze vier foto's zie je onze 'zaal' met quilts van uit de vier hoeken.  In de grote hal ontstond door de indeling toch een zekere intimiteit voor elke expositie. Foto's van alle 25 quilts staan op Het blog van The Paper Pieced Garden.
 Maar het ging niet alleen over deze quilts...diverse quilters brachten projecten mee om even aan mij te laten zien...dat was echt super!

 Kijk een mysterie...wat een vrolijkheid op een grijze dag. En dan de achterkant...ja die kan dus ook zo hangen...mmm, ideetje voor volgend jaar eind november op deze locatie? Wie zou daar wat voor voelen, mysterie dames, dan ga ik eens vragen of dat kan! Hebben we ook een stok achter de deur om ze af te maken.

 Kijk, en hier nog een hartjesquilt met 25 zilveren hartjes: je raadt het al: 25 jaar getrouwd.
 en ook de achterkant is de moeite waard.

En of ik nog geld uitgegeven heb? Ja zeker! 
Ik zag een mooi Frans borduurboek: nee dat heb ik niet gekocht.
Ik zag een schattig poppenwagentje: ook niet gekocht
mooi borduurpakket: ook niet gekocht.
Wat dan wel: heel saai, maar o zo nuttig....een wollen vulling voor de quilt van Mr. X, die ga ik eerst maar eens afmaken!
en...
een katoenen vulling voor de hartjesquilt.
Dan heb ik dat maar vast klaar liggen,!

Veel quiltplezier
Françoise

1 comment:

  1. Jammer dat het er zo koud was en niet erg gezellig de quilts zijn mooi.

    Gr Ela.

    ReplyDelete