Thursday, September 26, 2013

Techniek en nog veel meer...


De hoogste tijd om weer eens te bloggen, want als ik hoor dat er over me 'geroddeld' wordt: er zou toch niets zijn? Dan wordt het echt de hoogste tijd om weer eens van me te laten horen.
Alles is hier prima, maar ja, een mens wil ook wel eens achter de naaimachine in plaats van achter de laptop.
Of ik zit mijn intelligente telefoon op de bank en zet wel iets op Facebook, lees vooral wat anderen doen en denk dan: o ja, ook nog een blogje.
Nu ging ik er dus voor zitten...en dan is er een technisch probleem. Mijn iPhone heb ik voorzien van de nieuwe versie software...dat betekent dat er ook een nieuwe versie van iTunes op mijn computer moet...dat lukte dus net niet...hoe krijg ik nu dus de foto's van de telefoon op mijn laptop, zodat ik een fatsoenlijk verhaaltje kan schrijven...en een beetje mooi kan opmaken?

Eerst de foto's bloggen vanaf mijn telefoon dus, opslaan als concept en dan nu bewerken op mijn laptop...Ook een manier dus.

Maar wat was ik dan allemaal aan het doen de afgelopen tijd?
 
Ten eerste zing ik bij het Jeroen Bosch koor en zijn we bezig met de voorbereidingen op de Opera Jheronimus. Op zaterdag oefenen we dan onze passen, armen en handen, rare bekken en dan moet je daarbij ook nog zingen. En dus de tekst uit je hoofd kennen en dan proberen de juiste pasjes te onthouden. Dat alles in de kantine van een school. Het echte theater zien we pas in december. Dus we doen alsof we de trap aflopen in galajurk. We spelen dat we dronken bijna van diezelfde trap vallen.
Kortom, dat valt nog niet mee.
Tijdens het wachten lees ik de partituur en haak een paar steken...dan voelt dat wachten toch nog nuttig!

Deze top is ook nu helemaal af...Het is de mysterie Carrousel van vorig jaar. Deze is nu ook gesandwiched en ligt klaar om te quilten (machinaal).

En nee...dit zijn niet mijn hartjes...was het maar waar...daar loop ik dus echt helemaal hopeloos mee achter...Deze is van Hanny. Zij wilde hem voor de herfstvakantie af hebben, want na deze vakantie wordt het tijd voor kerstprojecten: een mooi idee...

En met de herfst in het land, heeft mijn vriendin Hilde elk jaar een mooie uitdaging: D'r uitdaging. Voor meer info op deze bijzonder nuttige actie kun je kijken op www.yourganize.nl.
Als je eenmaal mee hebt gedaan, dan is dit elk jaar weer een feestje en met doorwerkend resultaat.

Maar goed ik heb dus boven zo'n klein kamertje...waar kasten staan en een vloer is...en waar je zo makkelijk alles even naar binnen schuift....Waar je dan de onderste doos met stoffen nodig hebt...deze optrekt, lapje pakt en de boel de boel laat.
Dit wordt dus mijn opdracht volgende maand: alles moet uitgezocht, gesorteerd en eventueel het huis uit. De vloer moet weer vrij, zodat ik mijn kont kan keren als ik iets nodig heb...en er gewoon bij kan!
Zal ik jullie laten meegenieten?

Deze dobbelsteen heb ik vanaf 1 oktober dus ook nodig, geen idee hoe of wat...ik zie het wel op facebook of de site van Hilde.
Misschien mag je elke dag gooien en hoef je als je 6 gooit niets te doen?
En Mr. X werd 7! Ja, alweer 7 jaar oud...Zondag en maandag vierden we zijn verjaardag met"een 'Grote Mensen feest' en op maandag een Kinderfeest. Ik stond dus in de keuken om taart te bakken en de catering te verzorgen...uitgevloerd na al dat kindergeluid en gisteren gingen we van zijn gekregen geld deze trein scoren. Dat werd dus de hele middag bouwen!

Verder de laatste loodjes aan de mysterie Sweet Hearts, deze mogen jullie volgende week zien!

Zo weer even bijgepraat...ik zal mijn blogleven weer even wat nieuw leven inblazen...en hou je op de hoogte van mijn opruimactie en quiltactiviteiten.


Veel quiltplezier,
Françoise

ps. de foto's nu ook niet helemaal zo als ik het zou willen, blijkbaar zijn de mogelijkheden via deze weg beperkt! Jammer, maar helaas.

3 comments:

 1. Jaaa ze is er weer, gelukkig!!
  jammer van de foto's moeten we samen maar eens naar kijken, misschien kan ik jou dan weer helpen. Je weet maar nooit. Het was gezellig vanmorgen, heel erg gezellig. Ik wilde een uurtje blijven, maar.......

  groetjes
  Wietske

  ReplyDelete
 2. gezellige blog Francoise, ik ga niet mee doen met je opruimwoede, stel je voor dat ik straks stofjes weg moet doen! geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt, ik stap wel over de dozen, lappen enz heen ;-))
  groetjes Ineke Marijnissen-van der Molen
  ps ben heel benieuwd naar je nieuwe mysterie

  ReplyDelete
 3. Ha! Ik heb van de zomer mijn hele quilthok opgeruimd en opnieuw ingedeeld en georganiseerd en en..... Hoewel ik duidelijk de voordelen zie (elke dag), gooi ik gewoon elke dag een 6 en hoef ik daar lekker niks mee! Maar ik geniet graag mee van jouw avonturen!

  ReplyDelete