Tuesday, May 14, 2013

Kleur kiezen

We waren weer eens in de Efteling (We hebben een abonnement, misschien moet ik dat toch nog maar eens even weer vermelden....want losse kaartjes dat zou te gek worden...en nu moeten we toch wel vaak gaan om het abonnement terug te verdienen!). Een paar weken eerder stond dit perk nog niet in bloei, nu was het een prachtige mengeling van kleuren. Ik stopte natuurlijk even om een foto te maken...mr. X. wilde liever doorlopen.. hij verzuchtte: mama, alweer een foto van de bloemen?
Tja, bloemen zijn nu eenmaal een grote bron van inspiratie. En vooral in grote hoeveelheden is het prachtig. Dat lukt thuis niet in de tuin!
Het kleurenpalet wat de tuinontwerper heeft bedacht, kan uitstekend de basis zijn voor een quilt.


Ik hou altijd wel van veel verschillende stoffen en kleuren in een quilt. Bij de mysterie Sweet Hearts heb ik er dit jaar voor gekozen om stoffen uit één serie te gebruiken. Erg mooi, maar volgend jaar wil ik toch weer wat spannender. Ik ben hevig aan het broeden op ontwerp en titel. Op verzoek van vele deelnemers weer met applicatie, maar uiteraard ook met patchwork...Zodra ik meer weet laat ik van me horen, dan kun je stofjes gaan verzamelen. Zoals je op de foto kunt zien is mijn applicatie huiswerk af... De quilt eronder is nu aan de beurt om de quilten...een dezer dagen hoor ik of hij is geselecteerd voor de tentoonstelling van het Quiltersgilde. Spannend, vandaag was er nog geen brief bij de post.
In deze quilt van een cursist zitten ook heel veel kleurtjes. Deze hartjes komen op het bedje van haar kleindochter. Er zitten ook stofjes in met herinneringen, dat blijft ook altijd bijzonder.
 
En hoe kies je nou eigenlijk kleur?
Zaterdag zag ik weer een mooi voorbeeld bij het tuincentrum hoe het heel simpel kan:
Om de nieuwe zandbak heen mochten van mij wel wat eenjarigen, staat wel leuk.
Met mr. X en een vriendje naar het tuincentrum gefietst. Daar mochten ze een tray van 18 vullen met plantjes die ze mooi vonden. Er was volop keus...
En vervolgens was het simpel: 18 verschillende werden het!
Waar wij als volwassenen zouden nadenken over welke kleur wel/niet in de tuin?
Zal ik één soort nemen?
Of twee en dan om en om zetten?
En welke dan?
Nee, de jongens vonden heel veel mooi en hebben dat met zorg uitgezocht en in de tray gezet.
De volgende dag werden ze door mr. X zorgvuldig rondom de zandbak uitgezet en hebben we ze er samen ingezet.
En al die verschillende plantjes en kleuren?
Ik vind het een feest om naar te kijken!
 
Veel quiltplezier,
Françoise

2 comments:

 1. Dan ben ik heel benieuwd naar de bloemenpracht in jouw tuin maar daar krijgen we vast nog wel eens een foto van te zien.
  Ik bedacht me net vandaag dat ik misschien eens met wat minder kleuren moet gaan werken. Maar of me dat gaat lukken?? Eigenlijk ben ik zo dol op een bonte kermis... Mmmmmmm, twijfel twijfel..
  Groetjes, Suzanne

  ReplyDelete
 2. Heerlijk, je huiswerk af!
  Gezellig die foto van al die blommekes..
  Ik ben benieuwd hoe de zandbak eruit ziet met de kleurige plantjes erom heen.
  Tot gauw.

  Groet Mandy

  ReplyDelete